Karasu sahili, Doğu Karadeniz Caddesi 346.Sokak sakinleri, vatandaşın sahile inmesi için açılan bölmeye bir beach işletmesinin büfe kurduğunu ve geçişlerde sorun çıkarttığını belirterek esnaf ile tatilcinin karşı karşıya bırakıldığını iddia etti.

BELEDİYE ÇÖZEMİYOR

Sokak sakinlerinden Uğur Sevindik, “Sahil yürüyüş yolunun duvarları arasında sahile iniş kapıları oluşturulmuş. 15 yıldır bu kapıdan kumsala giriş yapıyoruz.  Bu yıl, bu alan bir beach işletmesine kiralanmış. Giriş yolu üzerine büfe konulmuş ve geçişimiz sorunlu hale geldi. Durumu belediyeye bildirdik. Olumlu netice alamadık. İşletmeci, ‘Burayı böyle kiraladık’ diyor. Belediye zabıta amirliği anlaşmaya uymadıklarını belirtiyor. Zabıta geliyor, işletmeciye hak veriyor, bizi dinliyor, bize hak veriyor. Belediyenin çözmesi gereken bir durumda esnaf ve tatilci karşı karşıya bırakılıyor, insanların çözmesini bekliyorlar. Tatilcinin de ağzının tadı kaçıyor” dedi.

SORUMLULUK ALIYORUZ

Beach işletmecisi Erkan Geylani ise “Turizm işletmecileri hakkında yerli turistin genel bir önyargısı var. Biz, turizm değerlerini arttırmak adına işletmecilik yapıyoruz. Bazı vatandaşların bu konuda iddiaları var. Kesinlikle bir engel çıkarmıyoruz. Konular, kişisel takıntı haline gelince bu iddialar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

İşletmeci Geylani, “İşletmemizin deniz kıyısında şemsiyesini kuran vatandaşın da sorumluluğu bize yükleniyor. Olası bir boğulma durumunda işletmeci sorumlu tutuluyor. Sahil Güvenlik ve Zabıta ekipleri, bu vatandaşları kaldırabileceğimizi söylerken biz ellemiyoruz ve sorumluluk alıyoruz. Bakın, vatandaş beach önüne şemsiyesini kurmuş. Kaldırmıyoruz. Ama bu konuda da şikayetçi olanlar oluyor. Tatilci ile provokatif tutumlarla karşı karşıya kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tatilci Ile Esnaf Karşı Kaşrıya Kalıyor F1

Tatilci Ile Esnaf Karşı Kaşrıya Kalıyor F2

Editör: Nevtan Angün