Karasu Kaymakamlığı tarafından ilçe ilgili turizm tedbirlerinin görüşülmesi ve gerekli planlamanın yapılması konusunda Cuma günü Sahilpark Kafe’de bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, “3 aylık yaz döneminin ortasındayız. İlçemizde kısıtlı bir süre içerisinde turizm çalışması yapılıyor. Bu üç aylık dönemi can kaybı olmadan hem kurumlarımzın çalışmalarının daha verimli olması açısından hem nüfusun yoğunluğu açısından düşünecek olursak ilçemiz büyük bir potansiyele sahip” dedi.

Gelen misafirlerin herhangi bir can ve mal kaybı yaşamaması açısından gerekli tedbirleri almak durumunda olduklarını da ifade eden Kaymakam Arslan, “En fazla deniz turizm ile ilgili görevler sahil güvenlik komutanlığımıza, itfaiye daire başkanlığımıza düşüyor. 2024 yılı içerisinde şu ana kadar 2 Türk vatandaşı ve bir yabancı uyruklu vatandaş olmak üzere üç kişiyi kaybettik. Denizin yapısı ve rip akıntısı itibariyle denizde riskler var. 3 kişinin hayatını kaybetmesi bizim açımızdan gerçekten üzücü bir durum” şeklinde konuştu.

Bayrak değişimi takip edilmeli

“Bundan  sonra can kaybına yol açmaması açısından Sahil Güvenlik Komutanlığınca deniz, hava şartları takip ediliyor” diye belirten Arslan, “Uygun olmayan şartlarda ise deniz kapatılıyor. Özellikle İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranlar da bu kararlarımız sonucunda deniz ile ilgili çalışmalar yapıyor. Vatandaşlarımızın da sahil güvenlik komutanlığı ve cankurtaranların uyarılarına dikkat etmesini istiyoruz.  Özellikle bayrakların değişimi takip edilmeli. Kendi hayatları ve geldikleri kişilerin hayatlarını dikkate alarak bu uyarılara uymaları gerekiyor” sözleriyle konuşmalarını noktaladı.

Mehmet Uğur Arslan’ın ardından Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı söz aldı. Başkan İshak Sarı, “İlçede bir beraberliğin sağlanması, kamu eli ile hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bu toplantılar önemli ve verimli olacağını düşünüyorum. Biz vekilimizin bayram ziyaretinde de ilçenin sorunlarını dile getirmiştik. Biz ilçenin sorunlarıyla; ilçenin daha iyi yaşanabilir, daha kaliteli bir ilçe olması için mücadele veriyoruz. Bizim hiçbir bürokrata karşı tavrımız söz konusu olamaz. İlçenin menfaati neyi gerektiyorsa onu yapıyoruz” ifadeleriyle sözlerine başladı.

Sorunları aşmaya dönük destek çağrısıydı

“İlçemiz bir milyonun üzerinde nüfusu ağırlıyor. Kurban bayramı arefesinde emniyetin kayıtlarında sadece bir günde 120 bin civarında kayıtlı araç geçtiği söyleniyor” diyen İshak Sarı sözlerine şöyle devam etti:

Şu anda  ilçemizdeki nüfus, il merkezinin barındırdığı nüfustan fazla. Bu kolay bir şey değil. Bu insanların atıklarını toplamak, onları kontrol altında tutmak başlı başına bir iş. Su sıkıntısı, elektrik sıkıntısı zaman zaman yaşanıyor. Çünkü 73 bin nüfustan bir anda bir milyonlara çıkıyor nüfusumuz. Kendi başına sağlığın, emniyetin, jandarmanın, itfaiyenin, sahil güvenliğin ekstra bir destek almadan bunlarla mücadele etmesi mümkün değil. Çünkü biz 73 bin nüfusa göre konumlanmışız. 12 ay boyunca bu nüfusa göre kendimizi ayarlıyoruz. Ayarlamak zorundayız. En az hasarla kazasız belasız bu durumları atlamak bile büyük başarı aslında. Benim vekilin yanında bunu söylemem onunla beraber bu sorunları aşmaya dönük bir destek çağrısıydı. Biz tüm sorunları tüm yetkililere aktarıyoruz ki ilçe konforlu bir ilçe olsun. Misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde ağırlayalım istiyoruz.

Basının soruları yanıtlandı

Kaymakam Arslan ve Başkan Sarı’nın yanı sıra toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Ali Üzmez, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Bülent Biçer, Sakarya Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG Gv. Asb. Kd. Çvş. Sedat GÜLNAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Sakarya İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Elif Ezirmik, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Hidayet Baş, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Muhammed Alemdar ve İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nursel Eroğlu hazır bulundu. Toplantının sonunda basının soruları yanıtlandı.

Esra Angün'ün haberi...

N V T 3495

N V T 3499

N V T 3504

N V T 3508

N V T 3519

N V T 3532

Editör: Güler Çınasoğlu