• 22-10-2024
  • USD 34,25
  • EUR 37,11
  • STERLIN 44,48
  • ALTIN 3.010,44
  • BİST100 8.695
  • BTC 67.250
2 hafta önce EĞİTİM

Şehadetinin 33’üncü yılında Şehit İsmail Hakkı Yılmaz, adının yaşatıldığı okulun öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı. Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali Osman Önlemeç, “Biz şu an bu topraklarda rahatça yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz” sözlerinin altını çizdi.

2 hafta önce SİYASET

Karasu Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri arasında nöbet değişimi yapıldı. Uzun süredir mecliste partisinin grup başkan vekilliğini sürdüren Fatih Şentürk, nöbeti devretti.

2 hafta önce KARASU

Karasu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü maddesine Yeniden Refah Partili Meclis Üyesi Metin Yıldırım tepki gösterdi. 2025 yılı gelir tarifesinin görüşülmesine ilişkin madde için Yıldırım, alınan bu kararın doğru olmadığını, tüm kalemlerde yüzde 50, yüzde 150 artış yapıldığını ve bununda esnafa da vatandaşa da yük olduğunu vurguladı.

2 hafta önce KARASU

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ekim ayı olağan meclis toplantısında, kıyı erozyonuna yönelik konuştu. Meclis üyesi Hakkı İskender’in sorusunu yanıtlayan Sarı, kıyı erozyonunun ana gerekçesi olarak limanı işaret etti.

2 hafta önce SAĞLIK

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katılımıyla yürüyüş düzenlendi. İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Gökhan Oturak, düzenli yapılan fiziksel aktivitenin kronik hastalıkları ve bunu bağlı ölümleri azalttığını vurguladı.

2 hafta önce KARASU

Geçtiğimiz günlerde Karasu İlçe Müftülüğü’ne yeni bina yapılması için yer tahsisi yapılmış, bir yandan da mevcut binada bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmişti. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı günlerde gündemde yer alan “Tadilat çalışmaları” ile ilgiliözel açıklamada bulunan Müftü Mehmet Çelebi, “Yeni binamız yapılsa bile mevcut binamız yine müftülüğümüze bağlı olarak gerek gençlik merkezi veya Kur’an Kursu olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.

2 hafta önce KARASU

Sakarya’nın Karasu ilçesinde meydana gelen kıyı erozyonu, ilk yıkımını yaptı. Sahil Park önünde bulunan dev çınar ağacı, dalgaların tahribatına dayanamadı ve parkın üzerine devrildi. Ağacın yanında bulunan soyunma kabinleri de tedbir amaçlı belediye ekiplerince kaldırıldı.

2 hafta önce SPOR

Karasu Aziziyespor, geçtiğimiz haftalarda yaptığı transferlerle Sakarya futbol dünyasına damga vurmuştu. Sarı-lacivertli ekip bu hafta ise forvet oyuncusu Sinan Gündüz ile anlaştı ve imzaları attı.

2 hafta önce KARASU

Fransa vatandaşı David Zappone, İslam dininden etkilenip Müslüman oldu. Zappone için Karasu İlçe Müftülüğü’nde İhtida töreni düzenlendi.

2 hafta önce SPOR

Karasuspor, Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına sayılı günler kala transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-kırmızı ekip, Arda Saltan ve Fikret Topaloğlu ile anlaşma yaparak iki futbolcuyu kadrosuna dahil etti.