EĞİTİM

Sakarya’nın parlayan yıldızı olacak

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu’daki meslek liseleriyle ilgili projelerinden bahsetti. Turhan, “Uzun süredir planlanan projeler, yavaş yavaş hayata geçiyor. Karasu’nun meslek liseleri, Sakarya’nın parlayan yıldızı olacak” dedi.

Karasu’nun üçüncü meslek lisesi olacak olan yeni meslek lisesinin 10 güne kadar yapımının tamamlanacağını belirterek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İmam Hatip Lisesi’nin ek binasının açıldığını, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde temizlik ürünleri üretim tesisinin de projesini başlattıklarını belirtti. Turhan, “Sakarya’nın bütün okullarına endüstriyel temizlik ürünlerini üreteceğiz. Sıra Karadeniz Meslek Lisesi’nin yemek atölyesini açmaya geldi” dedi.

 

Var olan imkanlar kullanılacak

 

Çevre mahallelerden taşımalı eğitim kapsamında ilçe merkezindeki liselere gelen öğrencilerimiz için devlet ihalesiyle dört çeşit yemek çıkartılıyor. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir yemek üretme atölyesi kuracağız.  Var olan kendi imanlarımızı kullanarak, taşımalı öğrencilerimizin yemeklerini yine okulumuzun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri hazırlayacak” diyen Çetin Turhan, “Öğrencilerimiz hem pratik yapacak hem de taşımalı gelen öğrencilerimize yeni bir hizmet sunmuş olacağız. Günde bin 500 öğünlük yemek çıkartılıyor. Bu öğün sayısını karşılayacak kapasitemiz mevcut. Karasulu hayırsever bir iş adamımızın da sponsorluğunda tesis kurulacak ve yemeklerin hazırlanması sağlanacak. Bakanlıktan onay geldiği gün öğrencilerimiz üretime başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

Öğrenciler de kazanacak

 

2020-2021 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın yemeklerini kendimizin üretmesini hedefliyoruz” şeklinde konuşan ve iki meslek lisesinde gerçekleştirilecek olan üretim ile hem öğretmenlerin hem okulun hem de öğrencilerin gelir elde edeceğini belirten Turhan, ”Bakanlık’ın bu konuda belirlediği bir tarife var. Bu üretim tesislerinde çalışacak öğrencilerin eline aylık yaklaşık 800 lira gibi bir ücret geçiyor. Sigortaları ödeniyor. Bir tür teşvik olarak öğrencilerimiz hem eğitim alıyor hem de ücret alıyor” dedi. Turhan sözlerini, yeni yapılan meslek lisesinin savunma sanayi meslek lisesine dönüştürülmesi durumunda Türkiye’nin bu alandaki üçüncü meslek lisesine Karasu’nun sahip olacağını söyleyerek tamamladı.

HABER: Nevtan Angün & Esra Angün