Yümnü Optik Sahibi Optisyen Mihriban Yümnü, okulların açılmasına az bir süre kala velilere uyarıda bulundu. Yümnü, “Çocuklar maalesef telefon ve tabletle çok zaman geçirdiği için görme yetisinde bozukluk meydana geliyor. Bu yüzden okullar açılmadan aileler mutlaka çocuklarının göz muayenesini yaptırmalı” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK GÖRMEDİĞİNİ ANLAYAMAZ

Optisyen Mihriban Yümnü, “Aileler tedbir amaçlı bile olsa çocuklarının mutlaka göz kontrollerini yaptırmalı. Çünkü çocuklar görmediğini anlayamaz. Bu yüzden muayene kesinlikle şart. Eğer çocukta görme problemi varsa da uygun bir gözlük seçimi yapılmalı. Çocuğun istediği model değil, yüz şekline uygun olan ve göze oturacak modeller seçilmeli. Gözlük kullanan çocuklar gözlüğün üst kısmından değil, direk odaktan yani merkezden bakmalı. Aileler bu konuda da çok dikkatli olmalı” uyarısında bulundu.

EĞİTİM HAYATINI ETKİLER

Özellikle çocukların gözlüğe adaptasyon sürecinin zor olduğunun da altını çizen Yümnü, “Bu yüzden okullar açılmadan mutlaka muayene şart. Eğer gözlük verilirse de çocuklar bir an önce kullanmaya başlamalı adaptasyon sürecini kısa sürede atlatmalıdır” dedi. “Çocukların görme yetisi, okuldaki başarısı için çok önemlidir” diyen Optisyen Yümnü, “Gözü bozuk olan çocuk dersi dinlemede, tahtadaki yazıları okumada da zorluk yaşar. Bu da eğitim hayatını etkiler” sözlerinin altını çizdi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Okul çağındaki çocuklarda görme bozukluğu belirtilerini de söyleyen Yümnü, “Yazıları göremeyip çok yaklaşma, kitap veya defteri göze yakın tutma, kitap okurken satırları parmakla takip etme, daha iyi görmek için gözleri kaydırma ya da başa pozisyon verme, gözleri sık sık ovuşturma veya kaşıma, ışık hassasiyeti, gözde aşırı sulanma, ödev yapmaktan ya da uzağı görmeyi gerektiren faaliyetlerden kaçınma, baş ağrısı ile göz yorgunluğundan yakınma, bilgisayarın gözlerini ağrıtmasından şikayet etme, okul başarısında düşme gibi durum varsa mutlaka çocuklar göz muayenesine götürülmeli” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

Optisyen Mihriban Yümnü Velileri Uyardı F1

Optisyen Mihriban Yümnü Velileri Uyardı F3

Optisyen Mihriban Yümnü Velileri Uyardı F2

Optisyen Mihriban Yümnü Velileri Uyardı F4

Optisyen Mihriban Yümnü Velileri Uyardı F5

Editör: Güler Çınasoğlu