Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan Başkanlığı’nda, Çarşamba günü “Yaz sezonu sonu değerlendirme ve basın toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda hem ilçedeki yaz verileri paylaşıldı hem de Karasu’nun turizm potansiyeli ele alındı.

YAZ MARATONU SONA ERDİ

Yapılan toplantıya Emniyet Müdürü Ali Üzmez, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Yaldırak, Karasu Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayşe Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu İlçe Sağlık Müdürü Elif Ezirmik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Uyar, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Murat Çetin ve ilçe basını katıldı. Kaymakam Arslan toplantıda, üç aylık maratonda tüm ekiplerin büyük bir özveriyle sezonu tamamladığının altını çizdi.

SEZONU EN İYİ ŞEKİLDE GEÇİRDİK

Arslan, “Yaz sezonu boyunca ilçemizde hareketli bir hayat yaşandı, ilçe nüfusu da arttı. Kamu hizmetleri insan üstü gayretlerle yetmeye çalıştı. Bugüne kadar da cankurtaranların mesaisi dışında dört boğulma vakamız oldu. Geçen yıllara oranla bu sayı elbette düştü ama dört canımız da gitti. Bu sayıda az değil. İlçemizde yaşanan yoğunluğa rağmen ciddi bir asayiş olayımız meydana gelmedi. Özellikle Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluğu da en iyi şekilde atlattık” dedi.

SEZONU 12 AYA ÇIKARMALIYIZ

Karasu’nun turizm faaliyetinde kendini yaz mevsimine hapsetmiş durumda olduğunu söyleyen Arslan, “Biz bunu 12 aya çıkarmak zorundayız. Karasu sadece yazın, denizi ile değil doğasıyla, yürüyüş alanlarıyla 12 aylık bir döneme hitap eden bir yer. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız Karasu’nun bu özelliğinin farkına varırlarsa ilçenin hem turizm dönemini arttırmış oluruz hem de tesislerimiz devamlı aktif olur. Turizm sadece denize girmek demek değil, şehir yoğunluğundan kaçıp temiz hava almak, dinlenmek de bir turizm aslında. Karasu’nun 12 ay boyunca turizm şehri olduğunu herkese hissettirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.  

KESİNLEN CEZALAR

Açıklanan verilerde ise Karasu Kaymakamlığı makamlığınca ilçede alınan denize girme yasağında karara uymayan 84 kişiye 172.368,00 TL, yine Kaymakamlık tarafından alınan sahilde alkol alma yasağına uymayan 168 kişiye 344.736,00 TL idari para cezası uygulandığı açıklandı. Ayrıca cankurtaran ekiplerinin sezon boyunca 456 vakaya müdahale ettiği ve 16 kişinin sağlık ekiplerine sevk edildiği bildirildi. Karasu Kaymakamı Arslan, cankurtaran ekiplerinin bu sene ilk kez 30 Eylül’e kadar mesai yapacağının da altını çizdi. Arslan, sezonun sorunsuz geçmesinde emeği geçen tüm ekiplere de göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 7432

N V T 7419

N V T 7431

Editör: Güler Çınasoğlu