Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, iktidarın yanlış politikasından dolayı Karasu’nun hak ettiği potansiyele ulaşamadığının altını çizdi. Aksoy, “Karasu'nun hızla gelişmesi ve yerli-yabancı yatırımcılar için cazip hale gelmesi beklenirken, ekonomik kriz ve plansız yatırımlar bölgeyi olumsuz etkiliyor” dedi.

BÖLGE HALKI ZORLANIYOR

Başkan Murat Ali Aksoy, “İnşaat sektöründeki durgunluk, Karasu’da birçok projenin tamamlanmasını geciktirirken, işsizlik ve ekonomik belirsizlikler bölge halkını zorluyor. Yüksek enflasyon, artan maliyetler ve vatandaşların alım gücünün düşmesi, esnaf ve yatırımcıları zor durumda bırakıyor. İktidarın çözüm üretmekte yetersiz kaldığını görüyoruz. Ayrıca, Karasu’nun doğal güzellikleri korunmak yerine rant odaklı projelerle tahrip ediliyor. Denetimden yoksun inşaatlar, Karasu’nun ekolojik dengesini tehdit etmekte. Sürdürülebilir ve çevre dostu projelerin teşvik edilmesi gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

DURMA NOKTASINA GELDİ

“Ülke gündeminde yer alan Narin’in yaşadığı trajik çocuk istismarı olayı, toplumda büyük bir infial yarattı” diyen Aksoy, “Çocuk istismarı gibi suçlar karşısında caydırıcı cezaların uygulanması zorunludur. Ancak mevcut adalet sisteminin yetersizliği, bu tür suçların önlenmesinde ciddi eksiklikler doğuruyor. Bizler, çocuklarımızın güvenliği için caydırıcı cezaların derhal hayata geçirilmesini savunuyoruz” dedi. Aksoy, “Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, Karasu gibi turizm potansiyeline sahip bölgelerde daha derin hissediliyor. Hükümetin liyakatsiz ekonomi politikaları, yerel kalkınmayı durma noktasına getirmiştir. Türkiye’nin ihtiyacı olan şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimdir. Karasu’da altyapı ve ulaşım projelerinin halkın talepleri doğrultusunda tamamlanması gerektiğini belirtiyoruz” diye belirtti.

Murat Ali Aksoy Basın Açıklaması Karasu Potansiyeli F1

Editör: Güler Çınasoğlu