AMBULANS GİREMEDİ

Gün geçmiyor ki İnönü İlkokulu önünde trafik sorunun yaşanmadığı bir gün olmuyor. Aldığım duyumlara göre Cuma günü okulda bir öğrenci fenalaştı ve okula ambulans çağrıldı. Fakat tam okul çıkışı önünde bulunan yaya geçidine aracını bırakan şahısın umursamazlığından dolayı ambulans okul içine girmekte zorlandı. Şimdi birincisi bu çocuk hepimizin çocuğu olabilirdi konforumuzu düşünmek yerine empati yapmakta fayda var. İkincisi ise trafikten dolayı sorunsuz bir gün geçirmeyen okul önüne HGS koymak yerine yaya geçitlerine fazlasıyla rağbet gösterdiğiniz dubalardan çakmak bu kadar zor mu? Üçüncüsü ise çok imkansız ama ben yine de söyleyeyim… Bu okulu buradan ne zaman kaldıracaksınız?

ÖZKAN KİMİ KASTETTİ?

Geçtiğimiz hafta yaptığı “zehir zemberek” açıklamalarla ilçe gündemine oturan Karasuspor Başkanı Hasan Özkan, sosyal medya hesabından sitemlerine devam ediyor. Özkan, “Sonu cezaevine girmek de olsa…” diye başlayan paylaşımında elinde birtakım belgeler olduğunu ve bu belgeleri açıklayacağını söyledi. Özkan’ın yaptığı bu paylaşımla kimi kastettiği ise ilçe de merak konusu oldu.

TATLI’NIN İSMİ GEÇİYOR

İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni partide Alper Tatlı’nın ismi sıkça konuşulmaya başlandı. Uzun süredir işlerinden dolayı Adapazarı’nda olan Tatlı’nın ise Ağıralioğlu’na olan yakınlığı biliniyor. Tatlı’nın partide bir şekilde yer alacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Alper Tatlı’nın ise ilde mi yok genel merkezde mi görev alacağı netlik kazanmadı. Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin Karasu İlçe Başkanlığı için de daha önceden İYİ Parti’de görev yapan Şenol Aşık’ın isminin de geçtiği gündemde yer almıştı.

NEDEN KATILMADILAR?

19 Ekim Cumartesi günü Karasu’da Muhtarlar Günü kutlandı. Kutlandı kutlanmasına da 40 mahalle muhtarının sadece 17’si törene katıldı. Muhtarların çoğunluğunun törene katılmamasının sebebinin ise tören saatinin whatsApp’taki gruptan haber verildiği, muhtarların ise grup yazışmalarını tam olarak takip etmediği yönünde oldu. Yani muhtar, kendi günlerinin saat kaçta kutlanacağını bilmediği için törene de katılmadı. Dernek Başkanı da 40 mahalle muhtarını arama gereği duymayarak 17 muhtarın katılımıyla çelenk bıraktı.

Editör: Güler Çınasoğlu