BİR GARİP BAYRAMLAŞMA

Karasu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı. Program sabah çelenk töreniyle başladı. Ardından ise Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü olacaktı. Bu her resmi bayramda olağan bir durum. Fakat yaşanan organizasyon eksikliğinden dolayı katılımcılar makama giremeden bayramlaşarak direkt aşağı indi. Buradan da şehit mezarlığı ziyaretleri için Merkez Mezarlığı’na gidildi. Cami avlusunda sandalye ve şemsiyeler koyulmuştu. Protokol mezarlığa girip girmemek arasında kaldı. En son ise sadece İpsiz Recep’in anıtında toplanıldı ve dua edilerek program bitirildi. Kısacası bu bayram alışık olmadığımız bir tablo ile karşılaşıldı.

BAYRAKTAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAR MI?

Karasu’nun merkezinde bulunan İnönü İlkokulu, nüfus artışından dolayı artık yetmiyor. Merkezde okul için tek uygun görülen yer ise Fiskobirlik’in arazisinin olduğu alan. Aslında yıllardan bu yana bu arsanın okula tahsis edilmesi için girişimlerde bulunuldu fakat bir sonuç çıkmadı. Fiskobirlik Genel Başkanı ve aynı zamanda Sakarya’nın Milletvekili olan Lütfi Bayraktar’a konunun bir kez daha iletileceğini öğrendik. Bakalım Sayın Bayraktar, kendi ilçesi kendi memleketi kendi evlatları için bu arsanın eğitim camiasına geçmesi adına bir girişimde bulunacak mı, yoksa çocukların kalabalık sınıflarda ders işlemelerine göz mü yumacak? Bekleyip göreceğiz.

SAHA TAMAM AMA!

Karasu Şehir Stadı’nda miadını dolduran zemin, 11 yıl sonra FİFA standartlarına uygun şekilde yenilendi. Bu alanda ise en çok emeği geçen kişi elbette Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olan Karasulu Dr.Enes Eminoğlu’dur. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ederken, bölge halkı olarak spor alanında beklentilerimiz olduğunu da hatırlatmak isteriz. Eminoğlu, bir yıl önce Karasu’ya geldiğinde gençlik merkezi ve spor tesisleri için söz vermiş, ilçenin kendisi için çok kıymetli olduğunun altını çizerek yapılacak yatırımlar için gerekli adımları atacağını belirtmişti. Bizden hatırlatması…

OKULLARA YEŞİL BAYRAK VERİLECEK

Daha önce Karasu’da okullara temizlik ve beslenme dostu için bayrak verilmişti. Yeni yayınlanan genelgeye göre artık okullara bir bayrak daha verilecek. Düşük enerji tüketen okullar yeşil bayrak sahibi olacak. Aslında bu uygulamalar güzel. Okullar arasında da tatlı bir rekabete yol açıyor. Bakalım Karasu’da en düşük enerji hangi okul kullanacak ve ilk bayrağı alan okul kim olacak.

Editör: Güler Çınasoğlu