Milli Eğitim Bakanlığınca önceki yıl başlatılan uyum eğitimleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında okul öncesi ve ilkokula başlayan öğrenciler için pazartesi günü başladı. Karasu’da yüzlerce öğrenci ilk kez okul sıralarına oturarak hem arkadaşlarıyla hem de öğretmenleriyle tanıştı.

FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYIN

Karasu Aziziye İlkokulu’nda düzenlenen uyum eğitimi programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan katıldı. Turhan, ilk olarak velilerle bir araya geldi. Turhan, “Öğretmenlerimizin refakatinde çocuklarımız için göstermemiz gereken fedakarlıktan hiç kaçınmayın. Eğer bugün onları ihmal edersek ömür boyu en başta size yük, etrafa yük, kendine yük bir çocuk haline gelebilir. Bugün biz, siz velilerimizi çağırdığımızda bizimle beraber olun. Sizin çocuğunuz bizim de öğrencimiz, bunu unutmayın. Biz bizden beklediğiniz her destekte sizlerin yanındayız. Hep birlikte sorunun değil, çözümün bir parçası olalım” sözlerini kullandı.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bakanlığın aldığı kararı da hatırlatan Müdür Çetin Turhan, “Okullarımıza velilerimizin alınması yasaklandı. Artık velilerimiz, öğretmen ve okul yönetimiyle randevu oluşturarak görüşme yapabilecek. Bu yıldan itibaren velilerimiz, bir randevu sistemiyle okula gelebilecek bir de sadece toplantılara katılabilecek. Bu karar da tamamen öğrencilerimiz için alınmış bir karar. Çok fazla veli sirkülasyonu öğretmeni de okul yönetimini de yoruyor” diye konuştu. Turhan, yaptığı konuşmanın ardından birinci sınıf öğrencilerini ziyaret etti. Turhan, ilk kez okul sıralarına oturan minik öğrencilerle bir araya gelerek onlarla yakından ilgilendi ve başarılar diledi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Nevtan Angün