SİVRİSİNEK İSYANI

Karasu’da son zamanlarda yine sivrisinek istilası başladı. Hafta boyunca da ihbar hattımıza bununla ilgili birçok mesaj geldi. Hatta öyle ki vatandaşlar bize; (Bu mümkün olmasa da) “Lütfen ilaçlama yapın” talebinde de bulundu. Sivrisinekten bulaşan Batı Nil Virüsü’nün görülmesiyle haliyle vatandaşlar da tedirginlik yaşadı. Bize iletilen talebi biz de buradan duyurmuş olalım. Umarız bir an önce ilaçlamalar sıklaşır ve vatandaşlar da yazın son günlerini daha keyifli geçirir.

OKULLAR AÇILIYOR

Bu yıl geçen yıllara göre okullar erken açılıyor. Bu da özellikle fındık bölgesi olan yerlerde biraz sorun teşkil edecek gibi duruyor… Neyse, Karasu eğitim alanında aldığımız bilgilere göre hazır. Okullarda durumlar tamam, kaynak kitaplar geliyor, taşımalı eğitim de tamamlandı. 2 Eylül’de oryantasyon süreci başlayacak ve 9 Eylül’de de yüzlerce öğrenci ders başı yapacak. Şimdiden tüm herkese başarılar diliyorum. Umarız sorunsuz, sıkıntısız bir yıl olur.

EĞİTİMDEN KALAN YANDI

2024-2025 eğitim-öğretim yılında okullarda Türkiye Maarif Modeli kapsamında yeni müfredat işlenecek. Bu kapsamında okul öncesi, 1,5 ve 9’uncu sınıfların derslerine girecek olan öğretmenlerde eğitime tabi tutulacak. Karasu’da da bu eğitimi alan bazı öğretmenler formatör öğretmen oldu. Bu öğretmenler de Eylül ayının ilk haftası meslektaşlarına eğitim verecek. Eğitimden kalan öğretmenler ise okul öncesi, 1,5 ve 9’uncu sınıfların derslerine giremeyecek. Ne diyelim hayırlısı. Şimdiden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

İSMİ BELLİ DEĞİL

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine yapılan anaokulu 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yetişti ve kapılarını bu yıl minik öğrencilere açacak. Okulun ismi ise henüz belli değil. Daha önce ilçede yapılan okullara isim önerisi verilir, Bakanlık’ta bunu genelde onaylardı. Şimdi ise okulların ismini artık Bakanlık belirleyecek! Şahsen ben bu kararı doğru bulmuyorum. Burada okullara verilecek isimlerin, şehitlerimizin, vefat eden ve ilçeye faydası dokunmuş, unutulmayacak kişilerden olmasını tercih ederim. Neyse bekleyip göreceğiz. Bakalım Karasu’nun bahtına ne çıkacak?

Editör: Güler Çınasoğlu