MADEN DERESİ KURUDU

Kuzey bölgesinin en gözde mekanı olan ve her yıl binlerce tatilciye kapılarını açan Maden Deresi, sıcak havaların esiri oldu. Havaların aşırı sıcak gitmesi ve yağışın olmamasından dolayı Maden Deresi kurudu. Maden Deresi’ne giderek dere içerisinde masalarında piknik yapan vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında üzüntü de yaşadı.

ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Komşu ilçemiz Kocaali’de yaklaşık 18 yıl sonra yeniden turizm ve fındık festivali düzenlendi. Üç gün boyunca devam eden festivalde hem Kocaali halkı hem de bölgeye gelen tatilciler doyasıya eğlendi. Festivalin ilk akşamı Umut Berberoğlu, Kürşat Gürel, ikinci akşam bölgenin evladı Deniz Kara, Murat Kekilli, üçüncü akşam ise Tanju Topal ve Selçuk Balcı sahne aldı.

22 YIL SONRA

Kocaali’de düzenlenen festivale Türkiye’nin sevilen sesi Murat Kekilli katılarak festivalin ikinci akşamı sahne aldı. Kekilli, sahneye ilk çıktığında Kocaali’ye 22 senenin ardından yeniden geldiğini söyleyerek hem kendisine bu imkanı tanıyan Başkan Turan Yüzücü’ye hem de kendisini yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür etti. Kekilli’yi dinlemeye gelenler ise şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendi.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta Karasu Sahili için uygulanmaya başlayan alkol yasağının ardından sahilde denetimler sürüyor. Vatandaşların ortak kullanım alanlarında polis, zabıta ve bekçilerden oluşan ekipler, alkol denetimlerini gerçekleştiriyor. Kiminin desteklediği kiminin ise karşı çıktığı bu uygulamanın ise 30 Eylül’e kadar devam edeceği öğrenildi.

PANİĞE GEREK YOK

Geçtiğimiz hafta telefonlarımız anasınıfları için çaldı. Bazı veliler öğrencilerini İnönü İlkokulu ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun anasınıflarına kayıt ettiremediklerini söyledi. Sebebi ise Namık Kemal Okulu’nun bahçesine yapılan anaokulundan dolayı... Bu okulun şu anda geçici kabulü de kurucu müdür ataması da yapılmadı. Ama eli kulağında. O yüzden velilerimizin panik yapmasına gerek yok. Kısa süre içerisinde okul tam anlamıyla faaliyete geçecek ve hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak.

Editör: Güler Çınasoğlu