Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal ve beraberindeki meclis üyeleri Adnan Yılmaz, Mustafa Çalık, Hakkı İskender ve Metin Yıldırım aylık basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda sokak hayvanları ile ilgili çıkan yasa, Karasu Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksiliği, beton ücreti gibi birçok konu ile ilgili açıklama yapıldı.

HÜKÜM KOYAMAZSINIZ

Toplantıda konuşma yapan İlçe Başkanı Osman Önal, TBMM’de Pazar günü 12 saat süren bir toplantı yapıldığını ve toplantının ana konusunun ise sokak hayvanları olduğunu söyledi. Önal, “Alınan bu karar bir uyutma değil ilaçla öldürmedir. 600 milletvekili toplanıp hüküm koyamaz. Hükmü koyan yalnızca Allah’tır. Hayvanlar doğanın dengesini bozmuyorlar ama halefi olarak yeryüzüne indirilen insanoğlu bu düzeni bozmaktadır” dedi. Konuşmasında AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu’nun açıklamasına da yanıt veren Önal, “Başkan hastanedeki sorunların çözüldüğünü ifade etmiş. Evet branşlaşmış doktor var ama bunlar yeterli değil” dedi.

KARASU’NUN GELECEĞİ

“Biz özellikle acil kısmındaki doktor eksikliğine dikkat çekiyoruz” diyen Başkan Önal, “İktidar olan sizlersiniz bizler de sizleri eleştiriyoruz. 7 meclis üyemizle Karasu için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü eksikler var. Acilde insanlar saatlerce bekleyemez. 6 doktorla bu kadar kalabalık nüfusa hizmet edilmez. Üç aylığına buraya geçici doktor görevlendirmesi yapılmalı sayı en az 8’e çıkarılmalı” dedi. “Karasu’nun geleceğine dair bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diyen Önal, “Bize de görev versinler bizler seve seve Karasu için yaparız. Ama dediğim dedik çaldığım düdük havasına gidersek bu Karasu’dan hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

ÇİFT ACİL UYGULAMASI

Meclis Üyesi Adnan Yılmaz da konuşma yaptı. Yılmaz, geçmiş dönemde hastane başhekimlerinin inisiyatif alarak poliklinik tarafındaki günü birlik alanın acil olarak kullanıldığına dikkat çekti. Yılmaz, “Akşam 5’ten sonra bu kısım acile başvuran hastalar için yeşil alan olarak kullanılabilir. Yani triaj uygulamasından sonra yeşil alan hastaları burada tedavi edilebilir. Böylelikle acilin yoğunluğu da azalır ve sorun kökten çözülür. Bu tamamen başhekimin inisiyatifine kalmış. Elinde personel yoksa bunu Sağlık Müdürlüğü’nden isteyebilir. Başhekim inisiyatif almıyorsa da siyasi irada devreye girebilir. Böylelikle işleyiş bir yere yığılmaz. Yani suya yol vermek lazım” şeklinde konuştu.

ORASI AĞLAMA DUVARI DEĞİL

Toplantıda Mustafa Çalık, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu’ya yüklendi. Çalık, “Aksu’nun hastane ile ilgili yaptığı açıklama hezeyandır. 22 yıldır hem genelde hem de yerelde iktidar olup hala basit dertleri anlatmak güzel değil. Onlar küçük hesaplar yaparak bu ilçeyi bu duruma getirdiler. Küçük hesap yapanların büyük hayali olmaz. Orası da ağlama duvarı değil. Ya görevinizi yapacaksınız ya da çekip gideceksiniz” vurgusunu yaptı. Çalık, beton ücreti konusuna da değinerek, “Bu hukuk komisyonunda görüşüldü. Ama şunu belirtmek istiyorum ki para konusu gündeme hiç gelmedi. Kaçak yapılaşmaya karşıyız ama para konusunu bilseydik kesinlikle karşı çıkardık” dedi.

ANAYASAL HAKLARI

Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Metin Yıldırım’da AGDAŞ ile görüşme yaptıklarını ve para mevzusunun kendileriyle alakalı olmadığını söyledi. Yıldırım, “AGDAŞ yolu bozuyor diye karşılığında asfalt katılım payı gibi bir bedel alınıyor. Yola katılım payının bedeli kanunlarla bellidir. Sen şimdi yolu kazdığın zaman bunu vatandaşın sırtına yükleme şansın yok. Nasıl ki merkezdeki insanlar doğalgazdan yararlanıyorsa kırsal mahalledeki vatandaşlarda bundan yararlanmak zorunda. Bu onların anayasal hakkı. 21.asırdayız hala yollarımız toz içerisinde. Belediye hizmet üretmek yerine ceza kesmenin, milletten para almanın peşinde” vurgusunu yaptı.

KATLEDEREK Mİ ÇÖZECEKSİNİZ?

Meclis Üyesi Hakkı İskender ise, “Hayvanların ötenazi edilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bunun başka yılları da var. 22 yıldır çözemedikleri sorunu şimdi hayvanları katlederek mi çözecekler? Tabii ki hayvanların insanlara saldırmasını bizde hoş karşılamıyoruz. Ama son yapılan araştırmalarda sokaktaki hayvanların saldırısıyla zarar gören insanların sayısı normal insanların başka bir insana zarar vermesinden çok daha düşük. O zaman o insanlar için de idam yasası getirilsin” dedi. Hayvanların çözümünün kısırlaştırma olduğunun da altını çizen İskender, “Bu faaliyet düzgün yapılsa sorun kalmaz. Bunu yıllardır söylüyoruz” sözlerini kullandı.

NEDEN TEŞEKKÜR ETTİNİZ?

Önceki mecliste Belediye Başkanı’na sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için çağrıda bulunduğunu da sözlerine ekleyen İskender, “Veteriner hekimler olarak ücretsiz sorumluluk projesi kapsamında hayvanları kısırlaştırma önerisi sundum. Biz bu şekilde taşın altına elimizi koymak istedik. Ama hala bu konu ile alakalı bir dönüş yapılmadı. Burada bizim bir menfaatimiz yoktu. Biz Karasu için mücadele etmeye çalışıyoruz. Toplu katliamı da asla desteklemiyoruz” dedi. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın İlçe Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya da değinen İskender, “Başkan AK Parti’nin 22 yıldır milletin derdiyle derlendiğini söyleyerek diğer partilerle de mecliste ya da diğer ortamlarda karşı karşıya kaldığını belirtti. ‘Onların taş üstüne taş koymaya niyetleri yok’ gibi söylemlerde bulunmuş. Madem öyle neden aldığı kararlara destek verdiğimiz de mecliste bize teşekkür ediyor. Bu söylemi tamamen talihsiz buluyorum ve konuşma tarzını kendisine yakıştırmadığımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 4468

N V T 4493

N V T 4492

N V T 4497

N V T 4500

N V T 4477

Editör: Güler Çınasoğlu