Açık denizlerde avlanma yasağı 1 Eylül Pazar günü sona erecek. Pazar günü sabaha karşı Karadeniz’e açılmaya hazırlanan Karasulu balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı. Bölge balıkçıları, bu yıl Karadeniz’de palamutun bol olacağını söylerken çinekop ve hamsinin de bol olmasını beklediklerini ifade etti.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Hazırlıklarımızı tamamladık. Hazır durumdayız. 15 Ağustos’ta çapari avcılığı başlamıştı, bu vesileyle balığın çok fazla olduğunu da gördük. Bu yıl verimli geçecek diye düşünüyorum. Tüm reislere, çalışanlara ve emekçilere hayırlı bir sezon olsun” dedi.

Bıçakcı, “Bu yıl palamut kendini erken gösterdi ve yüz güldürecek gibi. 1 Eylül’de tüm gırgır, trol, voli ve uzatma avcıları ‘vira bismillah’ diyecek. Palamutun yanı sıra çinekop ve hamsinin de zamanı gelince bol olmasını bekliyoruz” dedi.

Karasu bölge balıkçılarından Nurullah Topuz da “2024 sezonu herkese hayırlı olsun. İyi bir sezon bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam” diyerek tüm balıkçılara iyi bir sezon dileğinde bulundu.

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F01

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F02

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F04

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F03

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F05

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F07

1 Eylülde Av Yasağı Bitiyor Karasulu Balıkçılar Sezona Hazır F06

Editör: Nevtan Angün