Karasu’da bu yıl ilk kez 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi Okul Öncesi Şenliği düzenlendi. Karasu Spor Salonu önünde bulunan Oyun Sokağı’nda düzenlenen programda Şehit Üsteğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu ve Karasu Zübeyde Anaokulu stant kurarak etkinlikler yaptı.

OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİ

Perşembe günü düzenlenen programa Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, okul müdürleri ve veliler de katıldı. Turhan, “2024-2025 eğitim-öğretim yılını bu yıl ilk kez şenlikle başlatıyoruz. Bunun amacı ise dikkatleri bir kez daha okul öncesine çekmek. Çünkü biz eğitimcilerin ortak noktası, çocuklarımızın çok sağlam ve ciddi bir başlangıç yapmalarını istiyorsak okul öncesi ile başlamanın önemini topluma aktarmak. Çocuklarımız okul öncesi ile başlarsa ilerleyen eğitim hayatlarına çok sağlam bir temel atmış olurlar” dedi. Turhan, programda emeği geçen herkese de teşekkür etti.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Şenlikte kurulan stantlarda öğretmenler, öğrencilerle birlikte etkinlikler yaptı. Yanardağ ve mikrop deneyinin yanı sıra öğrenciler resimler çizerek zeka oyunları da oynadı. Ayrıca çuval yarışı ve mendil kapmaca oyununda da okul öncesi öğrencileri doyasıya eğlendi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu