Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO), çarşamba günü gerçekleştirilen meclis toplantısında kürsüye çıkan SATSO 17.Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, Sakarya için risk oluşturan deprem tehlikesine ilginç bir örnekleme yaparak dikkat çekti. Kendisine gelen telefon için salondan dışarı çıkan Çatalbaş, döndüğünde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Gazisi dayım depremi hissediyor. Zaman zaman beni arar ve ‘Deprem olacak’ der. Ben ona nereden bildiğini soruyorum. ‘Depremin nerede olacağını bilmiyorum. Ama şiddeti az mı olacak, çok mu olacak biliyorum. Vücudumdaki ciddi titreşimlerle şiddetini anlıyorum’ diyor. Dedikten 15-20 gün sonra bile olsa dediği çıkıyor. Bugün aradığında ise, yakın zamanda büyük bir deprem olacağını ve vücudunda bir saat boyunca ciddi titreşimler olduğunu söyledi.

BİR ARPA YOLU İLERLEYEMEDİK

SATSO toplantılarında 17 Ağustos’tan bahsediyoruz, kentsel dönüşümden ve tedbirlerden bahsediyoruz. Her toplantıda bu konuları gündeme getiriyoruz. Ama bir arpa yolu yol alamadık. Bilim adamları da diyor; ‘Bu ülkede, geçmişten günümüze verilere göre en fazla 25 ile 30 yıl arasında deprem olacak’ diyor. Arkadaşlar, 25 yılı doldurduk ve 30 yıla geliyoruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyorum, böyle bir felaketin de olmamasını diliyorum”

Mehmet Çatalbaştan Deprem Konusunda Ilginç Iddia F2

Mehmet Çatalbaştan Deprem Konusunda Ilginç Iddia F1

Editör: Nevtan Angün