Karasu’da “İyilik ayı Ramazan” konulu program düzenlendi. Karasu İlçe Müftülüğü ve Sosyal Gelişim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen program ilgi gördü. Karasu Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Ulu Camii İmam Hatibi Yunus Demirci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
RAMAZAN AYININ MANEVİ ÖNEMİ
Din görevlilerinin ilahi ve kaside dinletisi sunduğu etkinlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “İyilik ayı Ramazan” konulu sinevizyon gösterimi de yapıldı. Programda konuşma yapan Müftü Mehmet Çelebi, Ramazan ayının manevi önemine değinerek, bu ayın Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve oruç ibadetinin yerine getirildiği kutsal bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Çelebi, “Oruç ibadeti her yönüyle maddi manevi kişinin kendisine, ailesine ve topluma sirayet eden çok bir ibadettir. Yine iftar, teravih ve sahur ile ramazan ayının manevi ikliminden istifade edelim” dedi.
İYİLİK AYI RAMAZAN
Müftü Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan temasının “İyilik ayı Ramazan” olduğunu belirterek, Karasu’da yetimlere destek amacıyla “Karasu Yetimine Sahip Çıkıyor” projesinin başlatıldığını duyurdu. Toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çeken Çelebi, “Fakirleri, yoksulları ve yetimleri gözeterek iyiliğin yayılmasına katkıda bulunalım” çağrısında bulundu. Programa katılan kadınlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.