Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumartesi günü Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen “Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor” buluşmasında Karasulu vatandaşlarla bir araya geldi. Programda AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İlçe Başkanı Recep Aksu ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Sinan Erbaş da hazır bulundu. Vatandaşın sorularını samimiyetle yanıtlayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu ile ilgili şöyle konuştu:

BU DÖNEM YALI MAHALLESİNE DOKUNULACAK

“Yalı Mahallesi, çok büyük bir mahalle. Lozan Caddesi’nde bir çalışmamız mevcut. Eş zamanlı olarak Karasu girişinde de bir çalışmamız devam ediyor. İkisi de önemli ve büyük projeler. Yalı Mahallesi’nin ara sokaklarında sorunlar var. Sebebi ise Yalı Mahallesi’nde altyapı sorunu var. Yağmur giderleri tamamlanmadı. Eğer ara sokaklara asfalt dökersek bu sefer tüm evlerin zemin katını su basar. Alt yapısı tamamlanan ara sokaklara gireceğiz. Geçen dönem ana arterlerde çalışma yaptık. Bu dönem de ara sokaklara gireceğiz. Bölüm bölüm hepsini tamamlayacağız.

KANUNEN, VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ

Köy yerleşik alanlarında arsasına yapı yapmak isteyen vatandaşlar için tip projeler hazırladık, vatandaşın eli kolaylaşsın diye. Fakat bir yanlış bilgi var. İster tarlaya, ister bahçeye ne köyde ne merkezde istediği gibi ev yapmak kanunen uygun değil. Fakat köy yerleşik alanında biz vatandaşın işini kolaylaştırıyoruz. Ahır yapmak isteyen vatandaşa da olumsuz yanıt vermedik, bu işin de takipçisiyiz. Kanun ve kural çerçevesinde hepsi mümkün.

SIRADAKİ MAHALLELER

Doğalgaz bekleyen mahallelerimiz var. Hattın geçtiği Resuller, Hürriyet ve Manavpınarı mahalleleri de yakın program içerisinde. Bu mahallelerimizde de doğalgaz çalışması olacak. Doğalgaz verilen çevre mahallelerde de altyapısı tamamlanan bölgelerde asfalt çalışması başlayacak”

N V T 9426

N V T 9427

N V T 9412

N V T 9415

N V T 9409

N V T 9435