19 Eylül Gaziler Günü Karasu’da kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilmesinin 103.yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle Kaymakamlık binası önünde çelenk töreni yapıldı.

ÇELENKLER SUNULDU

Programın sunuculuğunun Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emrah Aydoğdu’nun yaptığı törende; Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Garnizon Komutanlığı adına Topçu Üsteğmen Enes Mahmutoğlu, Belediye Başkanı İshak Sarı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Başkanı Hayrettin Eraydın tarafından Atatürk Büstü’ne çelenk bırakıldı. Ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

KAHRAMANLIK GÜNÜ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Başkanı Hayrettin Eraydın yaptı. Eraydın, “Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır. 19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür” vurgusunu yaptı.

ZİYARETLER YAPILDI

Anma programının ardından Karasulu gazileri, Kaymakam Mehmet Uğur Arslan makamında ağırladı. Akabinde ise ilçe merkezinde bulunan şehit mezarlıkları gezilerek dualar edildi. Merkez Mezarlığı’ndaki programın ardından ise Kıbrıs Gazisi Nazmi Kaya ve Şerif Engin evlerinde ziyaret edilerek günleri kutlandı. Ayrıca gaziler, program kapsamında ilçe protokolünü derneklerinde de ağırladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

Editör: Güler Çınasoğlu