KARASU

İshak Sarı, mecliste konuştu: Erozyonun sebebi liman!

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ekim ayı olağan meclis toplantısında, kıyı erozyonuna yönelik konuştu. Meclis üyesi Hakkı İskender’in sorusunu yanıtlayan Sarı, kıyı erozyonunun ana gerekçesi olarak limanı işaret etti.

Nimet olan limanı başımıza külfet ettiler Nimet olan limanı başımıza külfet ettiler

Karasu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Yeniden Refah Partili Meclis Üyesi Hakkı İskender, Belediye Başkanı İshak Sarı’ya, kıyı erozyonuna karşı nasıl bir önlem alındığına dair soru yöneltti. Başkan Sarı, erozyon hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

LİMANDAN SONRA BAŞLADI

“Kıyı erozyonu, Karasu’da balıkçı barınağı olarak başlayıp daha sonra limana döndüğünden halihazırdaki mevcut limanın işlemini tamamlamasından sonra hızlanan ve ilçemizin limandan sonra batısını ciddi anlamda etkileyip sahildeki kumun denize kaymasına sebep olan bir olaydır. Bu olayla ilgili 5 yıldır belediye olarak mücadele ediyoruz. Buradaki sorumlu ve işin çözümünü üretecek kurum Ulaştırma Bakanlığı’dır.

Yetkililer, konunun farkında ve bununla ilgili bir bütçe ayrılması gerekiyor. Durumun vahametini bildiklerinden konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini söylediler. Cumhurbaşkanı’ndan geçecek bir izinle bütçe çıkacak ve tahkimatların üretimine geçilecek. İlk olarak mevcut tahkimatlar düzeltilecek. Zamanla bunlar bozuldu. Sonrasında doğu tarafında da 6-7 tane yeni tahkimat yapılacak.

SÖZLÜ OLARAK SÖYLEDİLER

Yaklaşık bir ay önce çeşitli üniversitelerden profesör ve doçentleri getirttik. Arazide bizzat çalıştılar ve erozyonun sebebini araştırdılar. Az önce söylediğim gibi erozyonun temel sebebinin liman olduğunu sözlü olarak belirttiler. Bununla ilgili raporlama yapıp nasıl önlem alınacağına dair gerekçeleri ortaya koyacaklar”