İshak Sarı, mecliste konuştu: Erozyonun sebebi liman! İshak Sarı, mecliste konuştu: Erozyonun sebebi liman!

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın değerlendirmesinde Karasu sahil erozyonu, liman ve kahverengi kokarca böceğine vurgu yapan ifadelere yer verdi. Başkan Aksoy, ilçe binasında yaptığı basın toplantısında şu sözlere yer verdi:

BÖYLE DEVAM EDİN

“Geçtiğimiz hafta meclis toplantısında 2024 yılı gelirlerinin arttırılması hususunda görüşülen maddesine gelen itirazları haklı buluyoruz. Başkan Sarı, bu talebe istinaden ‘Bu ücretleri zaten yılda bir kez vatandaştan alıyoruz’ dedi. Hayret içerisinde izledik. Sayın başkan, oldu olacak vatandaşı haraca bağlayın. ‘İller Bankası’ndan gelen para yetmiyor, biz beceriksiziz. Sizin cebinize dokunmadan gelir kalemlerini arttıracak vizyon bizde yok’ diyerek zabıtaları gönderin vatandaşı haraca bağlayın, olsun bitsin bu iş. Böyle bir anlayış olabilir mi? İktidarınız da MTV’yi iki kez aldı, alıştınız siz, böyle devam edin.

SAHİLİ YENİDEN İNŞA EDEMEZSİNİZ

Belediye başkanının kıyı erozyonunun sebebinin liman olduğuna beş yıl sonra farkına varması da çok eshef verici bir durum. Oysa kıyı erozyonunun sebebi tatilcilerdi. Ama öğrendik ki ana sebebi limanmış. Hiçbir işinizde vizyon, misyon ve ufkunuz yok. Sizin zamanınızda yapılmadı liman ama aynı zihniyete sahip AK Parti zihniyeti tarafından işi liyakat sahibi insanlara vermeyi sevmedikleri için limanı getirdiler, nimet olması gereken limanı başımıza külfet ettiler. Karasu’yu yeniden inşa edebilirsiniz ama sahilini yeniden inşa edemezsiniz. Halen limanı genişletmekten bahsediyorsunuz. Bu hatadan dönün.

ODA ve KAMUYA İŞ DÜŞÜYOR

Türkiye’ye büyük dolar girdisi sağlayan fındığın bugün en büyük düşmanı olan kahverengi kokarca böceğiyle mücadele üretici yalnız bırakılmamalıdır. Geçim derdine düşen üreticiyi, kokarca ile mücadelede kendi başına bırakmak, ona sırtını dönmek demektir. Bu ürünü, üreticinin korumasına bırakamayız. Odalar ve kamu, üreticiye destek sağlamalıdır”

N V T 8821

Editör: Nevtan Angün