Halk Sağlığı Haftası kapsamında Karasu İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Elif Ezirmik, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Ezirmik, “Ülkemizde her vatandaş yaşamın ilk günlerinden itibaren aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetleri, bir ömür boyu sürdürülmektedir” dedi.

TEŞHİSE YÖNELİK TARAMA

Müdür Ezirmik, “Ülkemizde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan hekim ve sağlık personellerinin yanı sıra farklı unvan ve meslek sınıfından profesyoneller, ekip olarak hizmet vermektedir. 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programımız ile bağışıklama çalışmaları yürütülmektedir. Diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de 3 kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik tarama faaliyetleri yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

10 FARKLI BİRİM

“Koruyucu sağlık hizmetleri ve halk sağlığı arasındaki ilişki, sağlık sisteminin etkinliğini artırmak ve toplumun genel sağlığını korumak açısından kritik öneme sahiptir” diyen Ezirmik, “İlçe Sağlık Müdürlüklerinde çeşitli birimlerde faaliyetler yürütülmektedir. Kurumumuzdaki 10 farklı dalda birim yer almaktadır. Bunlar; çocuk, ergen, kadın ve üreme sağlığı birimi, kanser tarama birimi, eğitim birimi, aile hekimliği birimi, ağız ve diş sağlığı birimi, ruh sağlığı birimi, çevre ve çalışan sağlığı birimi, bulaşıcı hastalıklar birimi, toplum sağlığı birimi ve evrak kayıt birimidir” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 7150

N V T 7152

Editör: Güler Çınasoğlu