Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası girişimleriyle SATSO Hizmet Kampüsü’nde hayata geçirilen SATSO Mutfak Sanatları Akademisi’nde Etkinliğe katılan engelli çocukların oldukça keyifli olduğu görüldü. Eğitmenlerin de katıldığı etkinlikte usta aşçılar, çocuklara kap kek süslemesi yapmayı öğretip uygulamalı olarak eğitim verdi. Çocuklar, eğitimin ardından hünerlerini sergileyerek lezzetli kekler yapıp birbirlerine ikram etti.

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan etkinliğe, Sakarya Hanım Elleri Ahçılar ve Üreten Kadınlar Derneği Federasyonu ve SATSO’da destek verdi. Etkinlik sonunda etkinliğe katılan engelli bireylere Federasyonu Başkanı Hatice Akman katılım sertifikası verdi.

Dernek Başkanı Aslı Çam, ben çok mutluyum, hepsi çok özel bireyler. Onlarla beraber bu etkinliği yapmak paha biçilemez bir şey. Hepsinin ayrı özellikleri var. Çok anlamlı bir etkinlik oldu. Kap Kek süslüme konusunda çok iyidiler. Hep kendileri gayret gösterdi gayet güzel oldu, şeklinde konuştu.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, bugün SATSO Mutfak Sanatları Akademisi’nde engelli bireylerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk. Gönüllerince eğlendiler ve kap kek süslemeleri yaptılar. SATSO olarakta her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğunu söyledi.

Etkinliğe, Sakarya Hanım Elleri Ahçılar ve Üreten Kadınlar Derneği Federasyonu Hatice akman, Sezcan Tahan Mutfak sanatları akademisi çalışanları, Birlik beraberlik federasyonu Sakarya il Başkan yardımcısı Ayhan Çakmak, Engeliler yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, Dernek yönetim kurulu üyesi Mine Sarıkaş, Ayşe Ay katıldılar. Dernek Başkanı Aslı Çam. SATSO meclis başkanı Erdem Ercan’a katkılarından dolayı plaket verdi.

Mehmet Karakaş'ın haberi

Engelli Çocuklar Satso Etkinliği F01

Engelli Çocuklar Satso Etkinliği F03

Engelli Çocuklar Satso Etkinliği F02

Editör: Nevtan Angün