Karasu Terminali’nde seferler yeniden başladı Karasu Terminali’nde seferler yeniden başladı

Pazartesi günü saat 23:15 sıralarında Sakarya Büyükşehir Terminali’nde bulunan ulaşım firmaları ve hizmet büfeleri, dernek kararıyla toplu olarak kepenk indirdi. Terminalde hizmet durdu, otobüs seferleri iptal edildi.

KARAR ALINMIŞTI

Edinilen bilgiye göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye ilçesinde bulunan Büyükşehir Terminali projesinde 21 yazıhane bulunmasına rağmen 19 yazıhanenin faaliyet göstermesi sebebiyle 2022 yılındaki meclis toplantısında 2 yeni yazıhane açılması kararı almıştı.

Geride kalan süreçte bu yazıhaneler için adım atılmazken, belediyenin yeni yönetimi yazıhanelerin yapılması ve ihaleyle kiralanması için harekete geçti. Yazıhanelerin bulunduğu kattaki çalışmalar sırasında terminaldeki yazıhane ve iş yerlerinin oluşturduğu dernek dün akşam eylem kararı aldı. Tüm yazıhanelerin ve sayıları 70'i bulan büfe, lokanta tarzı iş yerlerinin kepenkleri indirildi.

KARASU’DA DA SEFERLER DURDU

Büyükşehir Terminali’ndeki eylem, Karasu’yu da etkiledi. Salı günü biletleriyle Karasu Terminali’nde gelen yolcular, aldıkları haberle şoke oldu. Karasu’dan kalkan otobüslerin de seferlerinin durdurulduğunu öğrenen yolcular ne yapacaklarını şaşırdı. Karasu Terminali’nde vatandaşa bilgi vermek için ofislerin açıldığı ama hizmet verilmediği öğrenilirken, otobüs seferlerinin ise ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Editör: Nevtan Angün