5 METREDEN FAZLA YAKLAŞAMAYABİLİRİZ

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, geçtiğimiz hafta sabah 05.00’te temizlik personeline sahilde eşlik etti. Sarı, ziyaretinde çevreyi temiz tutma adına güzel mesajlar da verdi. Fakat videonun ilerleyen dakikalarında bazı söylemler dikkatlerden kaçmadı. Sarı, bir doçent doktorla görüşme yaptığını söyleyerek bilgi aktarımında bulundu. Sarı, kum erozyonunun temel sebebinin araç ve insanlar olduğunu, kum üzerinde hareketin yoğun olmasından dolayı kumun aşınmış olabileceğini söyledi. Hatta sahille deniz arasında 5 metre mesafe koyulması gerektiğini insanların denize 5 metreden fazla yaklaşmayarak kum üzerinde hareket olmaması gerektiğini belirtti. Başkan Sarı, liman ya da diğer faktörlerin kum erozyonuna etkisi değil faydası olduğunu da aktardı. Öyle ki, konu ile ilgili teknik bilim çalışmalarını almayı planlayan Sarı, buna göre tedbirler almaya çalışacaklarının da altını çizdi. Yani demem o ki, önümüzdeki sezon denize 5 metreden fazla yaklaşmak yasak olabilir.

SESSİZ KALDILAR

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nın kongreye gideceğinin haberini geçtiğimiz hafta sizinle paylaşmıştık. Başkanlık için mevcut Başkan Recep Aksu’nun, AK Parti Meclis Üyesi İsmet Yavuzyiğit’in, Eczacı Samet Altuntaş’ın ve Yakup Ayar’ın isimlerinin öne çıktığını yazdık. Hasan Emanet’in aday olmak istediğini de belirttik. Bu haberin ardından ismi geçen herkesi de tek tek aradık. Emanet, göreve hazır olduğunu açıkladı. Diğer isimler ise şu süreçte sessiz kalmayı tercih etti. İlçe Başkanlığı’na Recep Aksu mu devam edecek yoksa AK Parti değişime mi diyecek? Hep beraber bekleyip göreceğiz.

KONGRE TARİHİ BELLİ DEĞİL

AK Parti Karasu İlçe Kongresi’nin yazmış olduğumuz haber metninde Eylül ayı içerisinde olacağını söylemiştik. Bize gelen ilk duyumlar bu yöndeydi. Fakat daha sonra kongre tarihinin Eylül 15, Ekim ya da Kasım ayında olabileceği bilgisini aldık. Bunu da siz okurlarımızla paylaşalım istedik. Yani, AK Parti’de 2024 yılı bitmeden ilçe kongresinin yapılması bekleniyor. Bu Eylül olur Ekim olur Kasım olur Aralık olur… Hayırlısı olsun şimdiden.

ÖNLEM ALINAMAZ MI?

Eskiden Karasu Sahili bambaşka idi. Hem denizi hem kumu parmakla gösterilen dünyanın en geniş kumsalına sahip bir yerdi. Şimdi ise ne deniz kaldı ne de kum… Karasu Limanı, elbette bölgemizin ticaret kapısı. Buna lafım yok. Fakat, denizden kazan çıkmasıdır nedir arkadaş! Limana yanaşmak için açıkta beklemeyen gemilerden atılan çöpler denizimizi maalesef pisletiyor. Hafta sonu sahilde gördüklerime inanamadım. Denize giren her vatandaş elinde bir çöple kıyaya çıktı. Bunun bir önlemi alınır mı? Bilemiyorum. Ama eğer bir önlemi alınabiliyorsa Karasu’da turizmi bitirmemek için ne gerekiyorsa yapılmalı diye düşünüyorum.

Editör: Güler Çınasoğlu