Aktif Köyler Projesi, Yuvalıdere’de final yaptı. Kargenç Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Proje, dezavantajlı grupları desteklemeye odaklanarak, farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli spor ve aktiviteleri yönlendirecek genç gönüllüleri sürece dahil ediyor. Proje, kırsal topluluklarda sosyal ve fiziksel etkinliklere katılım imkanı olmayan çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlıları, günlük yaşamlarında aktif kalabilecekleri ulaşılabilir yollarla bir araya getirmeyi hedefliyor” dedi.

DÖRT GRUP

Aydın projeye yönelik yaptığı açıklamada, “Bu hedefe ulaşmak için projede dört grup oluşturulacak. Çocuklar; geleneksel sporlar ve zemin curling alanında, gençler; voleybol ve oryantiring alanda, yetişkinler özellikle kadınlar; dans ve pilates-yoga ve yaşlılar da bocce ve masa oyunları alanında eğitim alıyor. Spor eğitimi alan veya bu alanda kariyer yapmayı seçen genç gönüllüler, bu faaliyetleri yönlendirecek ve kırsal alanlarda nesiller arası bağlantıları güçlendirerek aktif yaşam tarzlarını destekleyecek. Bu girişimle proje hem köyleri hem de genç gönüllüleri fiziksel sağlık, sosyal katılım ve topluluk etkileşimini artırarak güçlendirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

AKTİVİTELER DÜZENLENDİ

“Erişilebilir ve kapsayıcı etkinliklere odaklanarak aktif köyler projesi, kırsal topluluklarda sürdürülebilir fiziksel aktivite alışkanlıkları ve refah yaratmayı hedefliyor” diyen Aydın, “Bu misyonun bir parçası olarak proje, insanları bir araya getiren topluluk etkinlikleri aracılığıyla bu çabaların etkisini kutlamak ve sergilemek istiyor. Türkiye'de Kargenç Çevre Spor Kulübü tarafından koordine edilen ve Asocıacıón Multıdeportıva Euexıa (İspanya) ve Nevo Parudımos (Romanya) desteğiyle yürütülen Aktif Köyler Projesi'nin festivali, Yuvalıdere'de gururla düzenlendi. Bu etkinlik, 42 günlük köylerin katılımının başarılı bir şekilde sonuçlandığını işaret etti ve 12 özverili gönüllü, yerel topluluğa spor ve aktif yaşam anlayışını getiren aktiviteler düzenledi” diye belirtti.

150 KATILIMCI

Kargenç Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar gibi farklı yaş gruplarından 150 katılımcıyla birlikte festival, Aktif Köyler Projesi'nin başarılarını kutlamayı ve sergilemeyi amaçladı. Etkinlikte, katılımcılar arasında fiziksel zindelik ve takım çalışmasını teşvik eden voleybol, zemin curling ve bocce gibi çeşitli spor aktiviteleri yer aldı. Festival, mangal ve gönüllüler ile katılımcıların katkılarının onurlandırıldığı bir ödül töreniyle sona erdi. Festival, yalnızca aktif yaşam tarzlarının önemini vurgulamakla kalmadı, aynı zamanda topluluk bağlarını güçlendirerek gelecekteki girişimler için sağlam bir temel oluşturdu.

Kargenç Aktif Köyler Projesi.jpg F6

Kargenç Aktif Köyler Projesi.jpg F5

Kargenç Aktif Köyler Projesi.jpg F4

Kargenç Aktif Köyler Projesi.jpg F3

Kargenç Aktif Köyler Projesi.jpg F1

Kargenç Aktif Köyler Projesi.f2

Editör: Güler Çınasoğlu