15 tatilde Anadolu Gençlik Derneği Karasu Kadın Kolları, çocuklara yönelik zengin bir kış etkinliği programı düzenledi. Etkinlikte çocuklar tiyatro keyfi yaparak kültürel bir denetim elde etti. Ayrıca anne-çocuk etkinlikleri, bilim müzesi ziyareti ve Kartepe’de doğa ile buluşmada gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, Sapanca Kırkpınar’da düzenlenen yatılı eğitim ve kitap kampı da gerçekleştirildi. Kamp boyunca çocuklar, hem ahlak ve maneviyat dersleriyle değerlerini pekiştirirken hem de sıcak havuzda eğlenceli vakit geçirdi.
DOLU DOLU TATİL DENEYİMİ
AGD Karasu Kadın Kolları Başkanı Hasret Aksoy, düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi verdi. Aksoy, “Grup oyunlarıyla sosyal bağlarını güçlendiren öğrenciler, dolu dolu bir tatil deneyimi yaşadı. Ayrıca çeşitli atölye çalışmalarıyla ırkçılık ve sağlıklı beslenme gibi önemli konularda farkındalık kazandılar. Tatili daha anlamlı kılmak adına ortaokul öğrencilerine ‘Pal Sokağı Çocukları’, lise öğrencilerine ise ‘Şeker Portakalı’ kitaplarını hediye ettik. Bu hediyelerle hem okuma alışkanlığına teşvik etmeyi hem de öğrencilerin tatilini değerli kılacak bir kazanım sağlanmalarını amaçladık” dedi.
UNUTULMAZ DENEYİM
Başkan Hasret Aksoy, etkinliklerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu programların gerçekleşmesinde büyük emek veren tüm ekip arkadaşlarıma minnettarım. Çocuklarımızın hem eğlenip hem öğrenebileceği, güzel hatıralar biriktireceği bu tür etkinlikleri düzenlemek bizim için büyük bir mutluluk. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bu etkinlikler, çocukların değerlerini öğrenirken sosyal, eğitsel ve kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağladı. Programımız, tatil dönemini en verimli şekilde geçirmeleri adına çocuklara unutulmaz bir deneyim de sundu” ifadelerini kullandı.