2.Amatör Küme’de Kuzey Grubu’nu lider tamamlayan 1967 Karapınarspor, Play-Off’ta da büyük başarı elde ederek şampiyonluk ipini göğüsledi. Play-Off’ta oynadığı ilk iki maçı kazanan kırmızı-siyahlılar son maça gerek kalmadan 1.Lig biletini aldı.

İKİNCİ YILINDA BÜYÜK BAŞARI

Geçtiğimiz yıl uzun aranın ardından ilk kez liglere katılan 1967 Karapınarspor, ikinci yılında 1.Lig’e yükselerek büyük başarı elde etti. Kuzey Grubu’nu lider olarak tamamlayan kırmızı-siyahlı ekip gruplardaki ilk maçında Karasu 1933’e kaybettikten sonra hoca değişikliğine gitti ve Orhan Baki yönetiminde çıktığı maçları kazanmasını bildi. Sırası ile Kusça’yı 5-2 yenen Karapınar ekibi, Söğütlü Kale’yi 4-1 ile geçti. Adatepe’ye 1-0 galip gelen kırmızı-siyahlılar, Kozluk maçından da 4-1 önde ayrıldı. Grup maçlarında son olarak Kuyumculu ekibi ile karşılaşan Karapınarspor liderlik maçını da 3-1 kazandı ve Play-Off’a büyük bir avantajla katıldı.

KAYIPSIZ BAŞLADI

Karapınar ekibi, Play-Off müsabakalarında üç maç yaparak ilk karşılaşmayı Ferizli Şehir Stadı’nda Sakarya Karadeniz ekibi ile oynadı. Müsabakadan 2-1 galip ayrılan Karapınar ekibi Play-Off’a tam istediği gibi kayıpsız başladı. İkinci maçında ise hafta sonu Sapanca Sahası’nda Karapınar’ın rakibi Pamukova ekibi Kemaliye oldu. İlk maçın morali ve 1.Amatör Küme motivasyonu ile sahaya çıkan kırmızı-siyahlılar maçın ikinci yarısında 10 kişi kalmasına rağmen, ilk yarıda Ömer Faruk Tiryaki’nin attığı golle 1-0 galip gelmesini bildi. Bu sonuçla Karapınar ekibi son maçı beklemeden ve rakiplerini umursamadan 1.Amatör Küme’yi garantilemiş oldu.

KARAPINAR’DA COŞKU

Takımın elde ettiği başarı Karapınar Mahallesi’nde de heyecana neden oldu. Sapanca’dan müjdeli haberle dönen futbolcular ve teknik ekip mahallede büyük coşku ile karşılandı. Gece boyu sosyal medya ve mahallede büyük coşku yaşandı. Sporcular ve mahalle halkı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla sevinçlerini paylaştı. Takımın kurulduğu dönemde spor camiasında Karapınar’ın ciddiye alınmadığını söyleyen Başkan Gürkan Soykan, elde edilen başarıda pay sahibi olan herkese minnettar olduklarını söyledi. Soykan bundan sonra üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti.

ÖZLENEN GÜNLERE GERİ DÖNECEĞİZ

Başkan Soykan, kendilerine yöneltilen eleştiriler karşısında sessiz kaldıklarını, kendilerinden başarısızlık bekleyenlere de en iyi cevabı sahada verdiklerini söyledi. Soykan, “İmkansızlıklar ve engellemeler, küçük görmeler sporun doğasında olan şeyler. Biz yapıcı olan eleştirileri alıp başımızın üstüne koyduk. İyi niyetten uzak eleştirilere de en güzel yanıtı sahada oyuncularımız verdi. Yakalanan birlik ortamını devam ettirip 1. Amatör Küme’de Karapınar’ı eski özlenen günlerine geri döndürmeyi planlıyoruz. Tüm oyuncularımızı, teknik ekibimizi, yönetici arkadaşlarımızı ve bizi yalnız bırakmayan taraftarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ramazan Marmara’nın haberi

Karapınarspor Şampiyonluk Ipini Gögüsledi F2

Karapınarspor Şampiyonluk Ipini Gögüsledi F1

Karapınarspor Şampiyonluk Ipini Gögüsledi F3

Editör: Güler Çınasoğlu