1978 Karasu Kızılcık Mahallesi doğumlu olan ve uzun yıllar İstanbul’da grev yaptıktan sonra 2017 yılında Karasu’da hizmet vermeye başlayan Grup Merkez Hasar Karasu Temsilcisi Şemsettin Demirci, vatandaşı “Çantacı” olarak tabir edilen fırsatçılara karşı uyardı. Hizmetleri hakkında bilgi de veren Demirci, Grup Merkez Hasar’ın 1996 yılında Ankara’da kurulduğunu, bugün ise Türkiye genelinde acentelikleri bulunduğunu belirtti. Şemsettin Demirci, Karasu’da hasar yönetimi ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi.

 

 

Vekalet verirken dikkat

 

Atatürk Bulvarı Hocaoğlu Pasajı’nda hizmet veren Demirci, kaza ve afet sonrası yaşanan yaralanma ve ölümlerde vatandaşların ne tür hakları olduğunu ve bu hakları resmi acentelerde aramaları gerektiğini belirtti. “Trafik kazası, iş kazası, sel, yangın ve deprem gibi durumlarda sigorta kapsamında oluşan tazminatların tanziminde vatandaşlara hizmet veriyoruz. Bu konuda şunu belirtmek isterim ki, vatandaşımızın dikkat etmesi gereken konu, piyasada ‘Çantacı’ diye tabir ettiğimiz fırsatçı kişi ve firmalara asla yetki vermesinler” diyen Demirci, “Vekalet verirken, çalıştıkları kurum ve kişiyi araştırsınlar. Vekalet verdikten sonra mağdur kişinin daha çok mağdur duruma düştüğüne şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

İki kat mağdur olunuyor

 

Verilen vekaletle alınan tazminatlar, direk vatandaşın hesabına yatmıyor. Çantacı kişi veya firma, parayı kendisine alıyor ve vatandaşın bilgisi olmadığı için az miktarını mağdur şahsa veriyor. Böylece haksız şekilde büyük kazançlar elde ediliyor. Bu da mağdurun hakkı olan tazminatın büyük kısmının çantacı tarafından alınmasına sebebiyet veriyor” diyen Şemsettin Demirci, “Bir Karasulu olarak, kendi ilçemde bu hizmeti doğru şekilde vererek, vatandaşımızın bilinçlenmesini ve mağduriyetinin giderilmesini sağlıyoruz. Karasu’da bu konuda mağdur olan kişilere rastladık ve kendilerini çantacılardan uzak durmaları konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaş, haklarını bilmiyor

 

Demirci, “Halkımız, yaşanan kaza veya afet sonrası kanun çerçevesindeki haklarını maalesef bilmiyor. Grup Merkez Hasar Karasu Temsilciliği olarak bu hakları vatandaşa anlatıyor ve süreç için yardımcı oluyoruz” diyerek bu tür vakalarda vatandaşa hizmet vermeye hazır olduklarını hatırlattı. Trafik kazası geçiren ve yaralanan bir kişinin tazmin hakkının 8 yıl odluğunu belirten Şemsettin Demirci, “Trafik kazası sonucu vefat durumunda 15 yıl tazmin hakkı var. Bu süre içerisinde müracaat eden vatandaş, haklarını kanun çerçevesinde elde edebiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

HABER: Cihan Emre  /  KAMERA: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAF: Esra Aydın