2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi tamamladı. Karasu’da binlerce öğrenci karnesini alarak eğitime kısa bir mola verdi. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, öğrenciler, veliler ve öğretmenler için bir mesaj yayınladı. Turhan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

MUTLULUK İÇERİSİNDEYİZ

“Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim ailesi olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini başarıyla tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 19 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren başlayacak olan yarıyıl tatili, 5 Şubat 2024 pazartesi günü tamamlanarak eğitim öğretim faaliyetlerimiz yeni bir dönemin heyecanıyla kaldığımız yerden devam edecektir.

İlçemiz genelinde bulunan 58 okul ve kurumda 933 öğretmenimiz ile eğitim öğretim faaliyetlerini azimle yerine getirmekteyiz. Toplamda 12 bin 671 öğrencimiz ilk dönem karnelerini aldı. Bizler de öğrencilerimizin karne heyecanını onlarla birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşarken, onları güçlü yarınlara hazırlayan öğretmen, veli ve eğitim paydaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

MİLLİ VE İNSANİ DEĞERLER

Karasu Milli Eğitim ailesi olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik anlamda en iyi şekilde eğitim almalarını; bunun yanında bilim ve teknolojinin ışığında, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bireyler olarak yetişmelerini en önemli hedefimiz olarak görmekteyiz. Karnelerimizdeki notlar, sadece birinci dönemdeki derslerin ve kazanımların akademik bir değerlendirmesidir. Asıl önemli olan karnedeki notların yüksekliği değil, çocuklarımızın kazandıkları milli ve insani değerlerdir.

Çocuklarımızın eksikliklerinin farkında olmak ve bu eksikliklerin nasıl kapatılacağına, telafi edileceğine kafa yormak; onların yanında ve destekçisi olmak gerekmektedir. Yarıyıl tatilinin bedeni yorgunluğunuzu geride bıraktığınız, içinizi daha çok iyilik ve güzellikle süslediğiniz bir vakit olmasını diliyorum. Tatil döneminde bol bol kitap okumalarını çocuklarımıza özellikle tavsiye ediyorum. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü eğitim öğretime kaldığımız yerden devam etmek üzere sizleri okullarımızda bekliyor olacağız. Hepinize iyi tatiller diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”