Bu yıl 55.düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın İstanbul Asya Bölge Sergisi’ne Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi üç proje ile katıldı. Sakarya genelinde 941 proje başvurusu yapıldı ve sadece 17 proje bölge sergisine davet edildi. ŞÜİAAL, fen liseleri, sosyal bilimler ve proje okullarını geçerek bir okuldan en fazla proje çıkarma başarısını elde etti.

ÜÇ PROJE

Sergiye davet edilen projeler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Adem Arslan, “Psikolojik Danışmanımız Nesih Erdem danışmanlığında öğrencilerimiz Taha Fettah Bayraktar, Elif Sena Kır, Neva Çorlu’nun psikoloji alanında hazırladıkları ‘Farklı okullarda çalışan öğretmenlerin prensenteizm düzeyleri ile içsel motivasyonları arasındaki ilişkinin incelenmesi” projesi, Tarih öğretmenimiz Barış Örgen danışmanlığında öğrencilerimiz Şevval Çatalbaş, Rana Altaş, Dilek Akyer, psikoloji alanında hazırladığı ‘Lise öğrencilerinin sosyometrik statülerinin akran zorbalığı ve algılanan sosyal destek düzeyi ile ilişkisinin incelenmesi’ projesi, yine Tarih öğretmenimiz Barış Örgen danışmanlığında öğrencilerimiz Taha Demirbilek, Erhan Efe Ortanca, Yavuz Efe Çeken ‘Değerler eğitimi alanında nesiller arası etkileşim uygulamalarının lise öğrencilerinin yaşlı ayrımcılığına yönelik tutumuna etkisi’ adlı projeleri bölge sergisinde sergilendi” dedi.

TEBRİK ETTİ

Müdür Arslan, “Öğrencilerimiz özverili çalışmalarla hazırladıkları projelerinin sunumlarını 04-07 Mart arasında Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen bölge sergisinde jüri üyelerinin karşısına çıkarak gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz aynı zamanda kurdukları stantta sergiyi gezen ziyaretçilere de projeleri hakkında bilgi verdi. Sakarya’da proje başarı sıralamasında okulumuzu birinciliğe taşıyan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” sözlerini kullandı.  

Ş Ü İ A A L Tübitak Yarışma Üç Proje F1

Ş Ü İ A A L Tübitak Yarışma Üç Proje F2

Ş Ü İ A A L Tübitak Yarışma Üç Proje F3

Ş Ü İ A A L Tübitak Yarışma Üç Proje F4

Ş Ü İ A A L Tübitak Yarışma Üç Proje F5