Muhsin Turhan'ın "Sanal kumar, uyuşturucu, etil alkol!" başlıklı köşe yazısı

Son yılların en ölümcül ve en tehlikeli toplumsal felaketidir. Bu saydığımız üç tehlikenin nedenlerinin en büyük sebebi, aileden kaynaklanan alışkanlıklar ve ailenin içinde yaşanan mutsuzluklardır.

Tabi ki temel faktör ekonomik olarak sıkıntı çeken aile ve onun çocuklarının kolay yoldan para kazanma isteği gencecik çocukları bu yola itmektedir. Bahis, iddia, sanal kumar, kripto para, kolay yoldan para kazanma isteği, daha sonra büyük oynamaya büyük kaybetmeye neden olmaktadır! Özellikle sanal kumarda kaybetmeler yüzünden intihar vakaları artmıştır. Bir diğer tehlike ise sentetik uyuşturucudur! Sokaklarda gencecik çocuklar hatta gencecik kızlarda belirtileri görülmektedir.

Aile içinde yaşanan mutsuzluk ve boşanan ailelerin çocuklarında ucuz olduğu için tercih edilmektedir! Ülkemizde sentetik uyuşturucudan ölüm vakalarında artış gözlenmektedir.

Bir diğer sorun ise ekonomik nedenlerden dolayı maliyeti ucuz olan etil alkolden yapılan içkidir. Etil alkol nedeniyle ülkemizde ölüm olayları çok artmıştır!

Bütün bu ölümlerin nedeni ailenin ekonomisinin bozukluğu ve yetersiz denetimlerdir.

16, 17 yaşındaki çocuklar babalarının verdiği öğlen yemeği parasını iddia gibi kumar oyunlarına yatırıyorsa (!) aile sevgisi görmeyip çözümü haplarda arıyorsa durum iyiye gitmiyor demektir. Devletimizin insanı yaşatmak için bu üç tehlikeye karşı büyük mücadele vermesi gerekmektedir. Yoksa durum daha da kötüye gider ölüm ve intiharlar daha da çoğalır.

Allah halkımızı korusun.