Karasulu Ahmet Atav’ın, batan gemideki son görüntüsü ortaya çıktı Karasulu Ahmet Atav’ın, batan gemideki son görüntüsü ortaya çıktı

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası’ndan yüklediği bin 250 ton mermer tozunu Bursa'nın Gemlik ilçesine taşıyan Batuhan A. isimli kargo gemisi, perşembe günü sabah saatlerinde acil durum sinyali bildirdikten sonra saat 07:12 itibarıyla geminin sinyal kesilmişti.

AL-DEN Shipping Grup’a ait olan 69 metre uzunluğunda ve 53 yaşındaki geminin Bursa’nın Karacabey ilçesi ile İmralı Adası arasında battığı ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda geminin enkazı 51 metre derinlikte bulundu.

Geminin batmasıyla birlikte haber alınamayan altı kişilik personelin de isimleri belli oldu. Kaybolan personellerden birinin 22 yaşındaki Ahmet Atav olduğu öğrenildi. Akkum Mahallesi’nden Şefik Atav’ın torunu olan Ahmet Atav’ın yıllar önce ailesiyle birlikte önce Kocaeli'ye sonra da İstanbul'a taşındıkları öğrenildi. Ahmet Atav'ın henüz 13 yaşındayken gemilerden fotoğraflar paylaştığı dikkat çekti.

Ahmet Atav F1

Ahmet Atav F2