Karasu’da yayılan sahte anket, yargıya taşınıyor Karasu’da yayılan sahte anket, yargıya taşınıyor

Karasu’da yapıldığı iddia edilen bir anket sonuçlarının Karasu ve Sakarya basınında yer bulmasının ardından İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu bir açıklama yaptı. “Karasu’da 40 mahallede anket başlığıyla yayınlanan haberde yer alan anket tamamen sahtedir. Anket firmasının logosu da hukuka aykırı biçimde kullanılmıştır” dedi. Sarıoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAKLAR

CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından servis edildiği yazılan haberlerde korsan bir anket sonucu yayınlandı. İl basınında da 40 mahallede yapıldığına dair başlık atılan ankette şirketinin logosu bulunuyordu.

Biz de anket yaptırmak için firmaya ulaştığımızda, ‘Bölgenizde bizim böyle bir çalışmamız olmadı. Sadece milletvekilliği seçiminde çalışma yaptık’ açıklamasını aldık. Haberlerde çıkan anketi kendilerine sunduğumuzda ‘sahte’ olduğunu ve bu konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını belirttiler.

Buradan anlıyoruz ki, ucuz algı oyunlarıyla, korsan anketlerle vatandaş üzerinde algı yapmaya çalışanlar, seçimden umutlarını kesmiştir. Halk üzerinden teveccüh göremeyenler, bu tür hamlelerle ne yapmayı amaçlamıştı? Bunu Karasu halkına açıklamaları gerekir”

NE OLMUŞTU?

Anketler de ortada CHP’nin oyu da Anketler de ortada CHP’nin oyu da

Hasan Sarıoğlu Anket Tepkisi F1

Anket Yalanı