Karasu Limandere Mahallesi’ne Mahalle Muhtarı Sinan Erbaş’ın girişimleriyle 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kuruldu. Erbaş, “Yaklaşık bir yıl önce 112 ASHİ için başvurumuzu yapmıştık. Bu hizmetin mahallemize gelmesinden dolayı bölge halkı olarak çok memnunuz” diye konuştu.

112 ASHİ’nin kurulmasında İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’nün, İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin’in ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun’un emekleri olduğunu söyleyen Muhtar Sinan Erbaş, “Biz sadece yer tahsisinde bulunduk. Sağlık Ocağı’nın lojmanını 112 ASHİ’ye verdik. Gerekli dizaynlar ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldı” dedi.

Kurulan istasyonun çevre mahallelere de faydası olacağını söyleyen Erbaş, “İlk müdahale artık direk buradan yapılacak. Bir olay olduğunda Ferizli’den ambulans beklemek zorunda kalmayacağız. Böylelikle Ferizli’nin de yükü hafiflemiş olacak. Burada iki ekip ve her ekipte dört personel var. Değişimli olarak nöbetlerini tutuyorlar” sözlerini kullandı. Limandere Mahallesi’ne kurulan 112 ASHİ ile Karasu’da kışın aktif olarak dört, yazın ise altı ASHİ bulunacak.

Güler Çınasoğlu’nun haberi