Karasu Belediyesi tarafından Evlilik Hatıra Anıtı ve Mutluluk Ormanı açılışı, ilçe protokolünün yoğun ilgisi eşliğinde görkemli bir programla yapıldı. Karasu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde Karasu’da hayata geçirilen, Evlilik Hatıra Anıtı ve Mutluluk Ormanı açılış programı, ilçe protokolünün yoğun katılımı ile Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Bizler, Türk toplumu olarak evlilik müessesesinin kutsal bir müessese olduğuna inanan bir toplumuz. Hem inancımız gereği, hem yaşantımız, hem de toplumsal kültürümüz açısından evlilik bizim için önemli bir konu. Dolayısıyla, aileye verdiğimiz önemi gösterme açısından, ayrıca kıyılan nikâhlara olan hassasiyetimizi göstermek için böyle bir anıtın yapılmasına ve bununla birlikte nikâhları kıyılan ailelerimiz için Mutluluk Ormanı yetiştirilmesinin kararını verdik” dedi.

 

Toplum bilinci oluşturmak

 

Toplum bilinci oluşturma adına olumlu bir çalışmayı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” diyen Başkan İshak Sarı, “Başbuğ Alparslan Türkeş Parkımızda Evlilik Hatıra Anıtımızın kurulumunu tamamladık. Nikâhları kıyılan ailelerimiz, isimlerinin ve nikâh tarihlerinin yazılı olduğu plakaları bizlerden alıp, burada hazırlanan anıta bu plakaları çakarak bu önemli günlerini ölümsüzleştiriyorlar. Bununla birlikte, nikâh kıyan her çiftimiz için, özellikle doğaya bir katkı sunmak açısından ve evliliklerinin devamının bir ağaç gibi uzun ömürlü olması temennisiyle Darıçayırı mahallemizdeki Mutluluk Ormanımıza her ailemiz için bir fidan dikiyoruz. Bizim burada yaptığımız toplum bilinci oluşturma adına bir adım atmak. Tek temennimiz, tek arzumuz tüm ailelerimizin sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam sürmeleridir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Halka değer veren uygulama

 

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın konuşmalarının ardından konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “İlçemizin değerli protokolü hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bugün güzel ve anlamlı bir açılışı yapmak üzere bir aradayız. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere belediyemizin değerli personellerini bu anlamda kutluyorum. Bu projeler çok kibar, çok nazik, halkımıza değer veren güzel uygulamalar. Bu projelerin devamını diliyorum. Çevreye duyarlı olmak belediyelerimizden beklediğimiz en önemli yaklaşımlardan bir tanesidir. İnsanlarımızın çok özel ve en önemli günü olan evlilik günlerinde evliliklerinin bir ağaç gibi güçlü olsun, kudretli olsun ve ömürlü olsun diye her aile adına birer fidan dikilmesinin bir proje olarak ortaya koyulmasından memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Çalışmalarından dolayı belediyemizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Orman açılışında nikah

 

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mustafa Aydın’ın okuduğu dualar eşliğinde Evlilik Hatıra Anıtının açılışı yapıldı. Anıta ilk olarak Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve ardından Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, nikâh tarihlerinin bulunduğu plaketleri çaktılar. Evlilik Hatıra Anıtı açılışının ardından Darıçayırı mahallesindeki Mutluluk Ormanının açılışını yapan ilçe protokolü, nikâh kıyan tüm çiftler için hazırlanan alanda fidanları torakla buluşturdu. Belediye tarafından nikâhları kıyılan her çift için bir fidanın dikildiği Mutluluk Ormanın’da ilk fidan dikimi de nikah kıyım eşliğinde gerçekleşti. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Esra Çakıroğlu ve Güven Özkan Çifti ile İrem Özaslan ve Yasir Karyağdı çiftlerinin nikâh törenlerini Karasu Belediyesi Evlilik Hatırası Mutluluk Ormanı’nda kıydı. Sarı’nın çifte mutluluklar dilemesinin ardından çiftler kurdukları yeni aile kurumları adına hazırlanan fidanları kendi elleriyle dikti.