Cuma günü saat 10:30’da Muhtarlar Günü dolayısıyla Karasu Kaymakamlığı binası önünde çelenk töreni düzenlendi. Törene Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkanı İshak Sarı, bazı ilçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu’nun Atatürk Anıtı’na muhtarlar adına çelengini sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Sezi Eratik Ortaokulu Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Yassıgeçit Mahalle Muhtarı Türker Tetik, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 

Görevimizin bilincindeyiz

 

Muhtarlık kurumunun Türk demokrasi tarihi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Muhtar Türker Tetik, “Ülkemiz ve ilimizde beş yıldan bu yana ‘Muhtarlar Günü’ resmi olarak kutlanıyor. Muhtar, seçilmiş demek. Devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğünün toplum bütünlüğünün sağlanasında ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda muhtarlar üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” ifadelerini kullandı. Tetik’in konuşmalarının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Topaloğlu ve mahalle muhtarları Atatürk atının önünde asker selamı vererek Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiğini vurguladı. Ardından Başkan İsmail Hakkı Topaloğlu ve mahalle muhtarları, Karasu Kaymakamlığı Muhtarlar Derneği’nde tebrikleri kabul etti.

 

 

Halk ve devlet arasında köprü

 

Muhtarların günü tebrik eden Kaymakam Aziz Mercan, “Muhtarlar, demokrasimizin en önemli unsuru. Vatandaşlarımıza kamu hizmetlerimizi götürdüğümüz her noktada muhtarlarımızın çok kıymetli çalışmaları ve gayretlerini görüyoruz. Birçok olay ve problemin farkına muhtarlarımızın vasıtasıyla varabiliyoruz. Onların önerileriyle çok daha rahat teşhisler koyabiliyoruz. Muhtarlarımızın çalışmalarında başarılar diliyoruz” sözlerine yer verdi. “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde halkımızla devletimiz arasında köprü vazifesi” diyen Belediye Başkanı Sarı ise, “Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, vatandaşlarımız için yürüttüğümüz çalışmalarda bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız” şeklinde konuştu. Tebriklerin kabulünün ardından Adanalı Mustafa’nın Yeri’nde öğle yemeğiyle birlikte kutlama programı son buldu.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Esra Angün