Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, TV264’e konuk olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karasu Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ve bazı kesimlerce tepkiyle karşılanan “Beton taşıma ve güzergah izin belgesi” hakkında sorulan soruya yanıt verdi. Alemdar, uygulama ile ilgili soruya karşılık şu ifadeleri kullandı:

ÜCRET KONUSUNU DOĞRU BULMUYORUM

“Kaçak ve düzensiz yapılaşmayı önlemek adına hukukun verdiği yetkiyi kullanırsın ya da kullanmazsın. Bu, size bağlıdır. Bedelini ödersin ya da nimetini alırsın. Bir belediye başkanı her yere, her gün gidemez. Teknoloji öyle hale geldi ki, adam betonu bir haftada atıyor, bitiriyor. Zabıta gidince de adam ‘Şimdiye kadar niye görmediniz?’ diyor.

Bunları önlemek için belediye başkanımızın aldığı şu karara katılıyorum; ‘Ruhsatsız, izinsiz, tarım arazilerine beton dökemezsin’. Buna katılıyorum. Bununla ilgili gereğini yaparsın ama ücret konusunu söylersen, onu doğru bulmuyorum.

Zaten bir müteahhit, beton götürüyorsa ruhsatını alıyor. Ruhsattan gerekli harçları alıyorsun. Sırf o gün beton döküyor diye bir de beton ücreti almak doğru değil. Ama beton santralinden çıkan betonun takibini, gittiği yeri kontrol etmek istiyorsan, beton santraline ‘Benden izin alacaksın, almazsan gereğini uygularım’ dersin. Bir karar alınıyorsa, mutlaka bununla alakalı bir yaşanmışlık var ki alınmıştır. Durup dururken Karasu Belediye Başkanımız keyfi olarak bu kararı almadı. Uygulama yasal ama para almasını bilmiyorum”

Yusuf Alemdar Ücret Almak Doğru Değil F2

Yusuf Alemdar Ücret Almak Doğru Değil F1

Editör: Nevtan Angün