Haftalık basın değerlendirmesini gerçekleştiren Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, okullardaki ve okul önlerindeki sorunlara dikkat çekti. Başkan Aksoy, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

“Yeni 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle, tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerimize başarılı bir yıl diliyoruz. Ancak, eğitim camiamızda süregelen bazı ciddi sorunlar çözüm beklemektedir. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki eşitsizlik, eğitimde kaliteyi ve adaleti olumsuz etkileyen unsurlar arasında yer almakta. Seçim döneminde verilen öğretmen atama sözlerinin yerine getirilmesi ve öğretmenlerin mülakatla değil, liyakat esaslı atanmaları büyük önem taşımaktadır.

SAĞLIKLI ve GÜVENLİ ORTAM SAĞLANMALI

Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksikliği yaşanmakta. Özellikle köy okullarında yakıcı personel bulunmaması hem eğitimcileri hem de öğrencileri zor durumda bırakmakta. Karasu’daki yerel belediye bütçesi ile bu eksikliklerin giderilmesine yönelik projeler üretilmeli ve çocuklarımızın sağlıklı, güvenli ortamlarda eğitim alması sağlanmalıdır.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI OLUŞABİLİR

Okullardaki temizlik personeli eksikliği nedeniyle, bazı okullarda öğretmenlerimizin temizlik yapmak zorunda kalıyor. Personel eksikliği salgın hastalık riskini artırmakta ve hijyen açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu durum, çocuklarımızı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakmaktadır.

TEHLİKELİ BOYUTA ULAŞTI

Karasu’da madde bağımlılığı ne yazık ki ortaokul seviyesine kadar inmiş durumda ve bu ahlaki yozlaşma hepimizi derinden endişelendirmekte. Özellikle okul önlerinde madde satışı gibi tehlikeli durumlarla karşılaşılmaktadır. Bu gibi sorunların önüne geçmek için yerelde gençleri kazanma projeleri ve aile okulları gibi çalışmalara öncelik verilmelidir. Saadet Partisi olarak, eğitimde fırsat eşitliği, adalet ve gençlerimizin sağlıklı ortamlarda eğitim alması için her zaman elimizden gelen desteği vereceğiz”

Editör: Güler Çınasoğlu