ASAYİŞ

Yemeği yapan kişi dahil 128 kişi zehirlendi

Sakarya’nın Karasu ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gencin mevlid yemeğinden zehirlenen 128 kişi hastanelik oldu. Zehirlenenler arasında yemeği yapan firma sahibinin de olduğu öğrenildi.

Olay, Karasu’nun Aziziye Mahallesi 410.Sokak üzerindeki bir sitede meydana geldi. Geçtiğimiz hafta Ankara Caddesi üzerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden genç için tatil sitesinde mevlid okundu ve yemek ikramında bulunuldu.

Saat 19:00’da gerçekleşen yemekli okumadan sonra yemek yiyen vatandaşlar rahatsızlandı. Saat 22:45 sıralarında Karasu Devlet Hastanesi aciline, gıda zehirlenmesi geçiren vatandaşlar gelmeye başladı.

Mevlid programında tavuk pilav ve ayran ikram edildiği öğrenilirken yemekten toplam 128 kişinin zehirlendiği ortaya çıktı. Zehirlenenler arasında yemeği yapan firma sahibinin de olduğu belirtildi. Toplu zehirlenme vakası karşısında hastane personeli seferber oldu ve sabaha karşı tüm hastalar taburcu edildi.

Karasu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü, zehirlenen vatandaşlardan ve yenilen yemeklerden örnek alarak inceleme başlattı. Olayla iligli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturması da sürüyor.