Yazın tadı kaçıyor

Ayşenur Elmacı'nın "Yazın tadı kaçıyor" başlıklı köşe yazısı

Hemen hemen her mahallede aynı sorun. Ne sorunu mu? Yazın tadı neden mi kaçıyor? Tabii ki sivrisinek sorunu her sene olduğu gibi bu sene de başı çekiyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi; haftanın iki, üç günü larva dönemi dolayısıyla ilaçlama çalışmalarına Karasu’da ve Kocaali’de başladı.

Kocaali’de yaklaşık bir ay önce başlayan ilaçlama sistemi Karasu’da biraz geç başladı diyebiliriz. Ancak Karasu’nun merkezinde ve yakın mahallelerinde ilaçlama çalışması yapılırken, kırsal mahallelerinde ilaçlama çalışmalarına halen başlanılmadı. 

Kocaali’de larva için bir aydan da uzun bir süredir çalışmalar başlamış durumda. Kocaali’nin çoğu kırsal mahallesinde ilaçlama çalışmaları yaklaşık 1,5 aydan bu yana devam ediyor.

Biz biraz değil baya geç kaldık. Larva döneminde özverili bir çalışma yapılsaydı bugün bu sorun bu kadar fazla büyümezdi.

Karasu’da kırsal mahallelerde larva ile ilgili de herhangi bir çalışma yapılmadı. Büyükşehir larva için merkezi ilaçlayıp gidiyor ve kırsal mahalleler yine mustarip oluyor.

Ben tatilcilerimizden önce kendi vatandaşımı düşünürüm. Yetemiyorsam önce ben kendi halkımı düşünerek hareket ederim.

Kimse kusura bakmasın! Tüm gün güneşin altında keyif yaparak bronzlaşanla, tüm gün güneşin altında kazma sallayarak ter içinde çalışanın ayırılması gerekiyor.

“Nereden nereye geldin sende” der gibi oldu ama tekrar diyorum, kimse kusura bakmasın. Ben önce kendi halkımı memnun edeceğim sonra dışarıdan geleni!

İkametgahı dahi Karasu’da olmayan kişilerin, üç ay keyif yapmak için Karasu’ya gelenlerin sesleri; bizim vatandaşımızdan daha çok çıkıyor.

Önce vergisini burada ödeyenin hakkıdır hizmet. Yetişemiyor musun? O zaman ilk önce kendi vatandaşının ihtiyaçları sonra dışarıdan gelenin ihtiyaçları karşılansın.

Hafta başı aldığım bilgiler doğrultusunda Karasu Belediyesi’nin ilaçlama araçlarından altısının ikisi aktif şekilde çalışıyor. Diğer araçlar ise bu hafta içi veyahut önümüzdeki hafta içi kırsal mahallelerde de ilaçlama çalışmalarına başlayacak.

Bu hafta içi veyahut haftaya altı aracın altısının da saha da ilaçlama çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

İnşallah herhangi bir sorun olmadan kırsal mahalleler de biraz nefes alabilir. Kırsal mahalleler ciddi anlamda sivrisinekle mücadele ediyor. Balkonlarda oturulmuyor desem abartmış olmam.

Sadece kendi mahallemden yola çıkarak konuşmuyorum. Gerçekten hemen hemen her mahallemiz bu sorunla karşı karşıya.

Sivrisinekten balkonlarımıza çıkıp 10 dakika oturamıyoruz. Ne yapsın millet? İnsanlar sesini çıkarttığı zaman, bir sorunu dile getirdiği zaman insanlara kızmayın.

Yönetimi seçen halkın hizmet beklemesi anormal değil normaldir. Kırsal mahallelerde vatandaşların çoğunluğu tüm gün bahçelerinde çalışıyor. Akşam da iki nefes almaları çok görülmemeli.

Yaz ayının tadı yazın balkonda geçer ama maalesef sivrisinekler yüzünden bu tatta kaçıyor.

Bu hafta içi veyahut haftaya kırsal mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarına başlanılır. Şu ana kadar başlaması gereken çalışma için vatandaşlar daha fazla mağdur olmasın.

İnşallah en kısa sürede bu sorunda ortadan kalkar.