SPOR

Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı

Karasu Spor Salonu’nda Perşembe günü 2024 yılı Yaz Spor Okulları’nın açılış töreni yapıldı. Karate takımının gösteri yaptığı törende, açılacak olan sekiz branş tanıtıldı ve sporculara protokol tarafından spor malzemesi takdim edildi.

Perşembe günü Karasu Spor Salonu’nda 2024 yılı Yaz Spor Okulları’nın açılışı töreni düzenlendi. Tören, Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, ilçe protokolü, veliler ve sporcuların katılıyla gerçekleştirildi.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ KURS ALDI

Yücel Erol’un sunumuyla yapılan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, programda konuşma yaparak, “2023-2024 eğitim-öğretim yılında 80 öğrencimiz atletizm, 120 öğrencimiz basketbol, 90 öğrenci jimnastik, 70 öğrenci hentbol, 110 öğrencimiz karate, 38 öğrencimiz okçuluk, 180 öğrencimiz pilates, 250 öğrencimiz voleybol, 440 öğrencimiz yüzme olmak üzere toplamda bin 378 sporcuya kurs verilmiş olup, hali hazırda kurslarımıza 510 sporcu devam etmektedir. Bakanlığımızın projelerinden olan yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında 2017 yılından itibaren toplam 11 bin öğrenciye kurs verildi. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında mayıs ayı içerisinde 810 öğrencimizin ilk tarama testleri gerçekleştirildi. Geçen yıl da 110 sporcu seçildi. Okul sporlarına ise bin 450 öğrenci katılım sağladı. İlçemizde bin 680 lisanslı sporcumuz da bulunmakta. Bu verilerle ilçe olarak ilk ikideyiz” dedi.

8 BRANŞTA KURS

Ataç, “Yaz Spor Okulları kapsamında ise Antrenör Kübra Şeker yönetiminde basketbol, Antrenör Burcu Akkuş yönetiminde cimnastik, Antrenör Burak Çolak yönetiminde hentbol, Antrenör Yunus Emre Kapıcı ve Şevki Abakoç yönetiminde karate, Antrenör Orhan Akpınar yönetiminde okçuluk, Antrenör Özal Durmuş yönetiminde atletizm, Antrenör Yahya Celep ve Murat Aktaş yönetiminde voleybol ve Antrenör Tuğa Balcıoğlu yönetiminde yüzme olmak üzere sekiz branşta toplam 400 sporcuya kurs verilecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Ataç’ın konuşmasının ardından Antrenör Şevki Abakoç ve Emre Kapıcı’nın hazırlamış olduğu karate takımı gösteri yaptı. Ardından ise öğrencilere protokol tarafından dört adet basketbol topu hediye edildi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi