EĞİTİM

Yardımlar aralıksız sürüyor

24 Ocak’ta Elazığ Sivrice merkezli 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Elazığ’a yardımlar aralıksız devam ediyor. Depremzedelere destekler Karasu’dan bu kez Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’ndan geldi.

KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Elazığ Sivrice merkezli 24 Ocak 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaş yaralı olarak enkazdan çıkarılmıştı. Elazığ’da birçok binanın yıkılması üzerine depremzedelere Türkiye genelinden yardımlar akın akın gidiyordu. Karasu da Elazığ’a yardım eli uzatan ilçelerden biri. Deprem sonrası yardımlarını kesmeyen Karasu’dan bu sefer Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu destek eli uzattı. Elazığlı vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu ürünleri baz alan iki okul; kuru gıda, battaniye, temizlik maddeleri, çocuk bezleri ve elektrikli ısıtıcıları Türk Kızılay Karasu Şubesi’ne teslim etti.

 

Damdan düşen anlar

 

Her iki okuldan da Cuma günü yardım kolilerini teslim alan Türk Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi ve Başkan Yardımcısı Murat Çelik, duyarlı okullara teşekkürlerini iletti. Yaptıkları yardımların tamamıyla öğrencilerin bağışlarıyla olduğunu vurgulayan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Müdürü Salim Uğurlu, “Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Karasu halkının desteği ve duyarlılığı bu anlamda çok. Çocuklarımızın duyarlı yaklaşımları bizi çok duygulandırdı. Velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri ise, okulun öğretmenlerinden Sema Tuğrul ve Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Aylin Birol ile birlikte Elazığ ve Malatya Kale ilçesine yardımları Türk Kızılay aracılıyla ulaştırdı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: