Yapay zeka mı kıvrak zeka mı?

Hasan Kar'ın "Yapay zeka mı kıvrak zeka mı?" başlıklı köşe yazısı

Bize sunulanların dışında bir çözüm bir çıkış bulup kendi hür iradeniz ve fikriniz ile hareket etmenin insanoğluna kaliteli bir yaşam sunacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz. Onun için her ney yapıyorsanız yapın yapay zeka değil kıvrak zekanızı kullanın. İyi günler, iyi haftalar.

Haliyle son yıllarda yapay zeka bir çok alanda kullanılmaya başladı. Hep o şekil olmuştur ya. Bir teknolojik alanda buluş veya birçok alanda kullanılabiliyor. Buluş esnasında bir durum ile ilgili ilham ile yola çıkılsa da sonra birçok alana yayılabiliyor. Robotlar, kara taşıtları, deniz ve hava taşıtları, ulusal çapta şirketler, eğitim ve sağlık alanında yani anlayacağımız gibi birçok alanda şu an aktif bir biçimde kullanıyor.

Hayatımıza giren her yenilik bir buluşun iyi kötü veya avantaj dezavantajı vardır. Tabi ki birçok kolaylık sağlıyor. Tüm verileri hazır bir şekilde insanoğlunun önüne seriyor, saniyeler veya dakikalar içinde birçok alanda bilgiye ulaşa biliyorsunuz. Bakalım bu işin sonu nerde nasıl sonlanacak. Beni kaygılandıran durum insanların araştırmacı tarafı zamanla ile rafa mı kalkacak acaba? Bu haliyle beni zaman zaman üzüyor. Bizim dünyaya geliş amacımıza ters olan şeyler bunlar. Biz insanoğlunun araştırmacı bir yanımız var. Düşünen, bulan, uygulayan bir yönümüz var. Her insan için göreceli bir durum olsa da bu anlattıklarım konu ile ilgili tespit yapıldığında önümüze bu çıkıyor.

Dediğim gibi bazen bazı şeylerin önüne geçmek neredeyse imkansız. Çünkü birden gelmiyor yavaş yavaş aşama aşama geliyor siz ne kadar negatif baksanıza da olayın seyri değişmiyor. İleride insanlar artık kendi emeği ile hiçbir şey yapmıyor hale gelir mi? Tam olarak emin değilim ama ufak ufak durum oraya gidiyor. Otomasyon ile buluşan yapay zeka bir çok alanda insanı daha da devre dışı bırakabilir bazı alanlarda. Bu duygu ve düşünce ışığında kendinize iyi bakın, hoşça kalın.