EĞİTİM

Veliler dikkat! Son gün 24 Mart

Anadolu Gençlik Derneği Karasu Şubesi olarak her yıl düzenlenen ödüllü “Ortaokullar Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Yarışması bu yıl 20 Nisan Cumartesi günü yapılacak. 20 Nisan’da düzenlenecek olan yarışmaya kayıtlar 24 Mart Pazar gününe kadar süreceği belirtildi.

Tüm ortaokul öğrencilerinin katılımıyla her yıl düzenlenen Ortaokullar Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Yarışması’nın bu yıl 20 Nisan Cumartesi günü yapılacağı ve kayıtların 24 Mart Pazar gününe kadar süreceği belirtildi. AGD Ortaokullar Komisyon Başkanı Mehmet Zahit Koç, yarışmaya www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabileceğini ve dereceye giren öğrencilere ödül verileceğini dile getirdi. Koç, “Sınava başvuran ortaokul öğrencileri Mustafa Soykök’ün  kaleminden ‘En Sevgili Hz. Muhammed (S.A.V)’ adlı kitaptan yarışmaya tabi tutulacak. Öğrenciler kitaplara Anadolu Gençlik Derneği Karasu Temsilciliği’nden ulaşabilecek. Bu anlamlı yarışmada dereceye giren ortaokul öğrencilerine   derecelerine göre  çeşitli ödüller verilecek. Bu yarışmanın en güzel hediyesi gençlerimizin Peygamber Efendimizin ahlak ve karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır” diye konuştu.

 

 “Biz yarınlar için çalışıyoruz”

 

“Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, Efendimiz’in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir” diyen Mehmet Zahit Koç, “Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, ortaokul öğrencilerinin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır” diyerek tamamladı.