Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, salı günü toplandı. Karadeniz Bölgesi’ni istila eden ve Sakarya’nın güney ilçelerinde de tehlikeli boyuta ulaşan ‘Kahverengi Kokarca’nın kuzey ilçelerini de tehdit etmeye başlaması üzerine konuyla alakalı tedbir kararları alındı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Mehmet Çatalbaş, komisyonda alınan kararlarla ilgili bilgi verdi. Çatalbaş, “Fındığın lezzetini ve kalitesini düşüren en önemli zararlılarından olan, fındığın yanı sıra kivi, elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, mısır, domates, biber, patlıcan gibi ürünlere zarar veren Kahverengi Kokarca ile mücadele yöntemleri ile ilgili gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmalı” dedi.

Kahverengi kokarca ile mücadelede “Sadece vatandaşın gücü yetmez, kamu gücü devreye girmeli. Biz de komisyon olarak kamu gücünü harekete geçirmek için mücadele ediyoruz” diyen Mehmet Çatalbaş, “Aldığımız karar gereği ilimiz genelinde bulunan tarım alanları içerisindeki kılçık kanalları, drenaj kanalları ve sulama kanallarında ivedilikle ıslah, yenileme ve yeni tesisleşme yapılmalı. İlgili kurumlara bu konudaki kararlarımızı yazıyla bildirdik. Sakarya tarımı büyük tehdit altında” ifadelerini kullandı.

S A T S O Kahverengi Kokarca Mücadelesi F1

S A T S O Kahverengi Kokarca Mücadelesi

Kahverengi Kokarca