7 yıl Sakarya İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof.Dr.Aziz Öğütlü’nün görevi bırakmasının ardından yerine geçtiğimiz ay Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi (SEAH) Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Kayhan Özdemir atanmıştı. Özdemir yönetimindeki sağlık kadrolarında da değişim yaşandı.

EZİRMİK GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ

Dr.Yavuz Selim Özdin’in SEAH’a atanmasının ardından yerine Halk Sağlığı Uzmanı Uzm.Dr.Elif Ezirmik atanmıştı. İlde yaşanan değişimin ardından ilçelerde de koltuk değişimi yaşandı. Özdemir yönetimindeki sağlık kadrolarında değişim Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde de yapıldı. Ezirmik Müdürlük görevinden istifa ederek İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki Halk Sağlığı Uzmanlığı görevine geri döndü. Sağlık Bakanlığınca onaylanan yeni atamalar kapsamında Ezirmik’in yerine Uzm.Dr.Gökhan Oturak getirildi.

UZM.DR.GÖKHAN OTURAK KİMDİR?

2017 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra zorunlu hizmet için Yenikent Devlet Hastanesi Acil bölümüne atanan Uzm.Dr.Gökhan Oturak bir süre burada görev yaptıktan sonra 2018 Mart ayında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Asistan Hekim olarak çalışmaya başladı. Oturak burada yaklaşık 4,5 yıl görev yaptıktan sonra 2023 yılı ocak ayında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne Halk Sağlığı Uzmanı olarak atandı ve bulaşıcı hastalıklar birim sorumluluğu pozisyonunda görev aldı. Evli ve bir çocuk babası olan Uzm.Dr.Oturak, 23 Eylül 2024 itibariyle de Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Müdür olarak atandı ve göreve başladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 8079

Editör: Güler Çınasoğlu