EĞİTİM

TÜBİTAK’ın şampiyonları, Karasu’nun gururu oldular

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Marmara Üniversitesi’nde gerçekleşti. Finale kalmaya hak kazanan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Barış Örgen ve öğrencileri, sosyoloji ve değerler eğitimi alanındaki projelerle ikinciliği elde ettiler.

-

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda dereceye girerek finale kalmaya hak kazanan proje sahiplerine yönelik geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleşti.

Törende; biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı, yazılım alanlarında ilk üçe giren finalistlere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Gerçekleşen yarışmada Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim abanoz Anadolu Lisesi, sosyoloji ve değerler eğitimi alanında ikincilik elde etti. Her yıl TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları’na katılım sağlayan ve dereceler elde eden Tarih Öğretmeni Barış Örgen, öğrencileriyle elde ettiği başarıyla Karasu’nun bir kez daha adını duyurdu.

Barış Örgen danışmanlığında Derya Demir ve Almina Sarıoğlu, değerler eğitimi alanında ikincilik; Taha Demirbilek, Pelinsu Böber ve Nursema İlbey, sosyoloji alanında yine ikincilik elde ederek Karasu ve Sakarya’nın gururu oldu.

“Önceki yıllarda Sosyoloji alanında Türkiye birinciliği ve ikinciliği, Psikoloji alanında Türkiye ikinciliği, Tarih alanında Türkiye üçüncülüğü kazanan okulumuz projeler üretmeye ve dereceler almaya devam ediyor” diyen Tarih Öğretmeni Örgen, “Teknofest ve İklim Değişikliği Proje Yarışmaları dahil olmak üzere öğrencilerimizi her alanda aktif ederek onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz, çok güzel bir iş çıkardı. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Destek veren herkese de çok teşekkürler” şeklinde konuştu.