SİYASET

Terörist Siyonist devletine lojistik destek sağlamak hangi akla hizmettir?

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail, Lübnan ve Filistin’den sonra gözünü bizim topraklarımıza dikebilir” sözlerine karşı açıklamada bulundu. Aksoy, “Biz, bilerek veya bilmeyerek Siyonist İsrail’e hizmet edenleri uyandırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Ama uyandırmaya ilk sizden başlayacağız” dedi.

İktidarın İsrail ile olan ticari ilişkilerini ve siyasi tutumunu eleştiren Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini örnek göstererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

HEDEF, BUGÜN TÜRKİYE OLMADI!

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘İsrail ile olan geçmiş ilişkilerine dair ciddi endişelerimiz var. Vadedilmiş topraklar hayalini sürdüren İsrail yönetimi, dini fanatizmle hareket ederek Lübnan ve Filistin’den sonra gözünü bizim topraklarımıza dikebilir’ diyerek İsrail’in hedefinin bizim topraklarımız olduğunu işaret etti. Cumhurbaşkanının bu sözlerine istinaden birkaç şey söylemek istiyorum.

Siz İsrail’i ekonomik alanda başarıya ulaştıran OECD üyeliğini, veto etme hakkınız varken etmeyerek onaylayıp İsrail'in güvenliğini teminat altına aldığınızda da İsrail’in hedefi bizim topraklarımızdı. 2007 yılında, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in gazi meclisimizde konuşmasına izin verdiğinizde ve kendisini ayakta alkışlatıp ‘İsrail devletinin yaşama hakkını tehdit edenlere Türkiye razı olmaz’ dediğiniz zaman da İsrail’in hedefi bizim topraklarımızdı.

HANGİ AKLA HİZMET?

Siz, büyük Ortadoğu projesi (BOP) eş başkanlığını övünçle söylerken ve gündüz vakti havai fişeklerle kutlarken de İsrail’in hedefi bizim topraklarımızdı. Siz, asıl hedefin Türkiye olduğunu söylediğiniz anlarda da 92 gemiyle İsrail’e lojistik malzeme gönderdiğinizde de hedef yine topraklarımızdı. Terörist Siyonist devletine lojistik destek sağlamak hangi akla hizmettir?

Bu dediklerimiz, resmi kaynaklarda vardır ve kendisinin sözleridir. Herhangi bir iftira yoktur. Biz, iktidardan İsrail ile ilgili daha dikkatli ve milli bir duruş bekliyoruz. Günaydın iktidar, siz yeni uyanmış olabilirsiniz. Biz, bilerek veya bilmeyerek Siyonist İsrail’e hizmet edenleri uyandırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Ama uyandırmaya ilk sizden başlayacağız”