EĞİTİM

TEKNOFEST’te Türkiye birinciliği Karasu’nun

Geçen yıl Türkiye ikinciliği elde eden Karasu Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl TEKNOFEST’te katıldığı kategoride Türkiye birincisi oldu. Dereceye giren ekip, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende aldı.

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri BATARYA takımı, TEKNOFEST 2024 kapsamında 5-8 Eylül’de Antalya’da düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Okul, geçen yıl da Türkiye ikinciliği elde etmişti.

Yarışma kapsamında okulun başarılı BATARYA takımı fabrika iç lojistiğinde veya depolarda kullanılabilecek kendisine atanmış yollarda hareket edip, belirli yükleri noktadan noktaya taşıyan elle kontrol ile veya otonom çalışan bir güdümlü robot yaptı.

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Servan Sever ile bölüm öğrencileri Muhammed Cem Çiftçi, Ahmet Likos ve Halit Can Alemdar’dan oluşan takım, ödüllerin 2 - 6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenen TEKNOFEST 2024 ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Alan Şefi Servan Sever, “Takıma verdiği desteklerinden dolayı Karasu Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı, Tektem Makina AŞ. ve CLEANVAC Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamit Bektaş’a teşekkür ederiz” dedi.

Okul Müdürü Nilüfer Yeke ise, “İki yıldır girdiğimiz TEKNOFEST yarışmalarından ve göreve geldiğimiz günden beri çok sayıda yarışmada başarı elde ettik. Bilişim bölümü şefimiz ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Başarıya destek veren Kaymakamımız Mehmet Uğur Arslan, Belediye Başkanımız İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TAKIMIN 2023 TEKNOFEST İKİNCİLİĞİ:

Batarya Takımı, TEKNOFEST’te Türkiye ikincisi oldu Batarya Takımı, TEKNOFEST’te Türkiye ikincisi oldu

TAKIMIN 2024 TEKNOFEST BİRİNCİLİĞİ: